Michael Jackson, în topul căutărilor pe Yahoo

Michael Jackson a surclasat-o pe Britney Spears în topul căutărilor efectuate pe Yahoo în 2009, punând capăt celor patru ani în care cântăreaţa s-a aflat pe prima poziţie a topului.

48 afișări
Imaginea articolului Michael Jackson, în topul căutărilor pe Yahoo

Michael Jackson, în topul căutărilor pe Yahoo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deşi anul 2009 a fost dominat de recesiune, cele mai multe căutări efectuate pe portalul Yahoo au continuat să aibă legătură cu lucrurile care îi pasionează pe internauţi, fie că este vorba de NASCAR, de actriţa Megan Fox, de Kim Kardashian sau de pelicula "Twilight".

Până în luna iunie, când Michael Jackson a încetat din viaţă, inaugurarea preşedintelui Barack Obama generase cel mai mare număr de căutări, potrivit declaraţiilor lui Vera Chan, analist în cadrul Yahoo.

"În momentul în care ştirea morţii lui Michael Jackson a fost dată publicităţii, traficul a fost copleşitor", depăşind ca număr căutările referitoare la inagurarea lui Obama, a spus ea.

Chan a apreciat că decesul lui Jackson a fost, pentru internauţi, atât intrigă, cât şi tragedie, în condiţiile în care a intervenit pe neaşteptate şi a fost şocantă.

"Ulterior, moartea lui a fost considerată omucidere, deci ancheta asupra crimei este în derulare. Moartea lui e în continuare o chestiune nerezolvată", a spus ea.

Ştirile de ultimă oră au fost cele care au generat căutări anul acesta. În plus, în ceea ce priveşte căutările cu conotaţii financiare, americanii s-au informat cel mai mult în legătură cu cupoanele şi cu şomajul.

Potrivit lui Chen, topul celor mai căutaţi termeni în 2009 reflectă "o imagine a lucrurilor care ne distrează, a plăcerilor noastre vinovate şi a ştirilor de ultimă oră".

Spears, cântăreaţa ale cărei probleme personale au fost în atenţia media în ultimii câţiva ani, a ajuns pe locul al cincilea în clasament, fiind surclasată de Megan Fox, şi devansând desenele animate manga Naruto.

"Britney a fost pe primul loc patru ani la rând şi nu toţi anii respectivi au fost plăcuţi pentru ea", a spus Chan.

"Twilight" a fost pe locul al doilea în clasament, urmat de WWE (World Wrestling Entertainment), Fox şi Spears. Naruto s-a plasat pe poziţia a şasea, urmat de starul din "American Idol", Kardashian, de NASCAR şi jocul online Runescape.

Yahoo a atras 18% din căutările efectuate în Statele Unite în octombrie, în timp ce Google a atras 65,4% din căutări, potrivit statisticilor comScore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici