Mickey Rourke adoptă un căţel maidanez din România

Actorul american Mickey Rourke, aflat în România pentru filmările la thrillerul "Dead in Tombstone", a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că a decis să adopte un câine maidanez pe care l-a găsit pe platouri, căruia i-a dat numele Foxy.

1069 afișări
Imaginea articolului Mickey Rourke adoptă un căţel maidanez din România

Mickey Rourke adoptă un căţel maidanez din România (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Un mare iubitor de animale, Rourke a decis să adopte un câine vagabond din România, după ce a văzut că pe străzile Bucureştiului există multe animale fără stăpân.

În aceeaşi conferinţă de presă, celebrul actor american a anunţat că intenţionează să construiască şi un adăpost pentru câinii maidanezi din Bucureşti. Mickey Rourke a mai spus că adăpostul se va numi "The wild dogs of Romania Sanctuary".

Actorul a spus că deja şi-a găsit câţiva parteneri pentru acest demers, aceştia fiind veterinarii Mircea Zeţa şi Simion Corneliu, dar şi David Matinez, un spaniol care lucrează în România şi care s-a arătat doritor să pună la dispoziţie terenul pe care va fi ridicat acest adăpost.

Mickey Rourke a declarat că are nevoie pentru adăpost de un teren de dimensiunile unuia de fotbal şi un buget de 1,5 milioane de dolari. "Nimeni nu va face niciun ban din această investiţie", a declarat actorul, care a venit la conferinţa de presă însoţit de doi câini pe care i-a găsit pe platourile de la Castel Film, unde filmează în prezent.

Rourke a mai spus că în Consiliul de Administraţie al adăpostului va fi inclus şi un vechi prieten de-al său, Ilie Năstase.

Adăpostul ar trebui să găzduiască, potrivit actorului, 1.000 de câini.

De asemenea, el a spus că ar dori ca în adăpost să existe o cameră unde stăpânii animalelor care au murit să se poată reculege.

Întrebat când va începe să construiască adăpostul, actorul american a spus că va face acest lucru imediat ce va obţine banii necesari. "Voi veni destul de des pe aici", a declarat Rourke.

În timpul conferinţei de presă, actorul a încercat să-i convingă pe cei prezenţi să adopte unul dintre câinii cu care s-a prezentat, căruia i-a dat numele Colonelul - un patruped bătrân pe care l-a dus recent să fie operat, pentru că şchiopăta din cauza unor alice.

Despre Foxy, pe care o va duce acasă, la New York, Rourke a spus că se va înţelege cu ceilalţi câini pe care îi are. Din păcate, Foxy nu a fost prezentă la conferinţa de presă, deoarece, după cum a descris-o Rourke, este un câine sperios. Veterinarii au încercat să o prindă cu ajutorul unui gel tranchilizant, însă câinele a fugit pe domeniul Castel Film.

Mickey Rourke a spus că doreşte să facă asemenea acţiuni umanitare, deoarece doreşte să realizeze lucruri importante cu viaţa lui, dincolo de actorie. "Vreau să fac ceva cu timpul meu, care să mă facă să-mi merit aerul pe care-l respir", a spus actorul.

"Nu există câini răi, există doar oameni răi", a mai spus acesta.

De asemenea, actorul a vorbit despre relaţia specială pe care o are cu câinii. El a povestit cum, la un moment dat, a vrut să se sinucidă: "Mi-am băgat ţeava de la armă în gură, dar, între timp, unul dintre câini a venit lângă mine şi se uita de parcă mă întreba" «Dacă pleci, cine va avea grijă de mine?»", a spus actorul.

Într-un interviu acordat în 2011, Mickey Rourke spunea: "Câinii mi-au salvat viaţa". În anii 1980 - 1990, Mickey Rourke era pe punctul de a deveni o legendă a Hollywood-ului, însă a început să aibă probleme, să devină imprevizibil, dificil şi chiar periculos. Prezenta simptome de abuz de droguri şi boli mintale. În această perioadă, după cum povesteşte actorul, s-a întors la cariera de pugilist profesionist şi a suferit distrugeri masive la nivelul feţei, având nevoie ulterior de o reconstrucţie facială. Şi-a pierdut soţia, prietenii şi cariera. Rourke a declarat că, într-unul din aceste momente, s-a uitat la Beau Jack, un Chihuahua pe care îl avea, care părea să-l întrebe: "Cine va avea grijă de mine?". În acel moment, spune vedeta, a început să-şi schimbe viaţa. A adoptat mai mulţi câini, a început să apere drepturile animalelor şi şi-a reluat cariera de actor. Rourke a spus că a ieşit din depresie datorită câinilor săi.

Actorii americani Mickey Rourke şi Danny Trejo filmează zilele acestea în Bucureşti, pentru thrillerul "Dead in Tombstone", în regia lui Roel Reine.

Filmările au început pe 19 martie şi se vor desfăşura în proporţie de 90% în studiourile Castel din Bucureşti, până la sfârşitul lunii aprilie, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai casei de producţie.

Comparat cu Marlon Brando, graţie rolului Rusty James din "Golanii/ Rumble Fish", actorul american Mickey Rourke, în vârstă de 59 de ani, a devenit un veritabil sex simbol la Hollywood în anii 1980, după rolul din "9 săptămâni şi jumătate" (1986). Dar, după câteva alegeri artistice neinspirate, starul american a decis, în 1991, să îşi reia cariera de pugilist, pe care o abandonase în anii 1970. A boxat din nou, timp de cinci ani, ieşind desfigurat din această perioadă mai puţin fastă din viaţa sa.

Şi-a făcut o revenire spectaculoasă în lumea filmului, la vârsta de 56 de ani, odată cu rolul luptătorului profesionist de wrestler din drama "Luptătorul/ The Wrestler", care rezona cu propriul lui traseu din viaţă şi care i-a adus o nominalizare la categoria "cel mai bun actor în rol principal" la cea de-a 81-a gală a premiilor Oscar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici