Mihai Şora la 104 ani: Cum arăta în 1917 şi cum arată astăzi

  • Filozoful şi eseistul timişorean Mihai Şora împlineşte astăzi 104 ani
  • De ziua lui, el îţi arată o poză făcută în primele luni de viaţă şi povesteşte ce eveniment era o astfel de fotografie la începutul secolului XX
2175 afișări
Imaginea articolului Mihai Şora la 104 ani: Cum arăta în 1917 şi cum arată astăzi

Mihai Şora la 104 ani: Cum arăta în 1917 şi cum arată astăzi

Filozoful Mihai Şora îţi arată de ziua lui o poză din primele sale luni de viaţă. Născut pe 7 noiembrie 1916, la Timişoara, Şora povesteşte că în acea perioadă realizarea unei fotografii era un mare eveniment, nu un obicei comun, ca în prezent. Timişorenii mergeau în atelierul fotografului Kossak, "gătiţi ca de sărbătoare", îşi aminteşte el.

"Părinţii îşi duceau copilul la fotograf ca pe un bibelou mai curând decât ca pe o fiinţă vie. Pentru mulţi dintre părinţii generaţiei mele, fotografia aceasta inaugurală a fost singurul lucru care le-a rămas de pe urma copilului: mortalitatea infantilă se adăuga celorlalte încercări prin care treceau ei: război, sărăcie, boli fără leac, opresiuni, prigoane", a scris Şora pe Facebook.

Mihai Şora a studiat filozofia la Universitatea din Bucureşti, unde l-a avut profesor pe Nae Ionescu. Pleacă apoi la Paris, unde obţine titlul de doctor în filozofie, devenind cercetător la Centre National de la Recherche Scientifique. Întors în ţară, regândeşte colecţia "Biblioteca pentru toţi", în care sunt publicate cele mai importante cărţi ale culturii universale. Este şi Ministru al Învăţământului în primul guvern de după revoluţie.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici