Mihai Trăistariu susţine că Maria Ciobanu vrea să îl dea în judecată pentru piesa "Lie, ciocârlie"

Cântăreţul Mihai Trăistariu a declarat pentru MEDIAFAX, miercuri, că Maria Ciobanu intenţionează să îl dea în judecată pentru utilizarea melodiei "Lie, ciocârlie" pe albumul lui de muzică populară, artista susţinând că drepturile asupra piesei îi aparţin.

228 afișări
Imaginea articolului Mihai Trăistariu susţine că Maria Ciobanu vrea să îl dea în judecată pentru piesa "Lie, ciocârlie"

Mihai Trăistariu susţine că Maria Ciobanu vrea să îl dea în judecată pentru piesa "Lie, ciocârlie" (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Potrivit declaraţiilor lui Mihai Trăistariu, cântăreaţa Maria Ciobanu susţine că el nu avea voie să interpreteze piesa "Lie, ciocârlie", deoarece este melodia ei.

Însă Trăistariu susţine că a inclus această melodie pe albumul său după ce a verificat la Uniunea Compozitorilor cui aparţin drepturile asupra ei, acestea fiind în proprietatea urmaşilor Mariei Lătăreţu. "Piesa este a Mariei Lătăreţu. (...) Familia Lătăreţu (urmaşii artistei, n.r.) mi-a zis că pot să cânt melodia. Eu mi-am făcut datoria legală", a declarat Trăistariu pentru MEDIAFAX.

Potrivit muzicianului, Maria Ciobanu nu deţine drepturi asupra melodiei, el fiind cel de-al optulea artist care interpretează piesa.

"Eu am făcut varianta mea la piesă şi o cânt cu încă o octavă deasupra melodiei cântate de Maria Ciobanu", a precizat Trăistariu.

Pe 5 iulie, Mihai Trăistariu a lansat albumul de muzică populară intitulat "Lie, ciocârlie".

Într-un comunicat de presă remis înainte de lansarea albumului se preciza că "patru din piesele de pe album, piese vechi de altfel, au încă autorii în viaţă sau moştenitorii acestora, astfel că pentru fiecare dintre ele casa de discuri a artistului (Roton) a trebuit să obţină acordul de la UCMR-ADA pentru a le putea cânta Mihai Trăistariu. E vorba de piesele: «Lie, ciocârlie» (muzică şi text: Maria Lătăreţu) , «Luai cârliglu», «Sanie cu zurgălăi» şi «Căsuţa noastră»" .

Contactată de MEDIAFAX, Maria Ciobanu nu a dorit să facă niciun comentariu cu privire la acest aspect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici