Miliardarul Donald Trump, ironizat pe Twitter, după ce a distribuit fotografia unor criminali în serie

Miliardarul american Donald Trump a fost ironizat pe Twitter după ce a distribuit pe această platformă de microblogging un mesaj care avea ataşată o fotografie cu doi criminali în serie celebri din Marea Britanie, informează AFP.

219 afișări
Imaginea articolului Miliardarul Donald Trump, ironizat pe Twitter, după ce a distribuit fotografia unor criminali în serie

Miliardarul Donald Trump (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Phil Bradbury, care se prezintă pe Twitter ca un "actor de comedie ratat", şi-a utilizat propriul cont pentru a-l contacta în mod public pe Donald Trump şi a-i cere să redistribuie mesajul său pe această platformă online: "Salut, Donald Trump. Părinţii mei, care au murit, spuneau întotdeauna că eraţi o sursă de inspiraţie pentru ei. Vreţi să distribuiţi acest mesaj în amintirea lor, vă rog?".

Însă fotografia ataşată acestui mesaj nu îi prezenta pe părinţii lui Phil Bradbury, ci pe doi criminali în serie britanici, Rosemary şi Fred West, care au torturat, violat şi asasinat mai multe femei în anii 1970 şi 1980.

După ce Donald Trump a redistribuit acel mesaj, mai mulţi utilizatori ai reţelei de socializare au început să publice cereri similare, ironizându-l pe miliardarul american. Acesta din urmă a şters mesajul redistribuit şi şi-a exprimat furia online, într-un nou mesaj ("tweet"), în care i-a ameninţat pe amatorii de farse că îi va da în judecată.

"Un idiot a scris în mod fraudulos pe Twitter că părinţii lui spuneau că eu eram o sursă de inspiraţie pentru ei. M-a rugat să distribui mesajul respectiv - l-am distribuit din bunătate. Poate că voi depune plângere în justiţie", le-a explicat Donald Trump celor 2,7 milioane de fani ("followers") ai săi.

"Credeam că fac o faptă bună redistribuind acel mesaj în memoria părinţilor săi. Lecţia este asta: nu trebuie să fiu bun şi nici să am încredere. E trist!", a adăugat el.

Donald Trump şi-a construit averea - estimată de revista Forbes la 4 miliarde de dolari - în industria imobiliară şi este celebru pentru declaraţiile sale răsunătoare pe Twitter, cele mai multe dintre ele împotriva administraţiei Obama.

Contul său de pe Twitter (@realDonaldTrump) a fost pur şi simplu inundat cu mesaje ironice. Unul dintre ele avea ataşată o imagine cu Adolf Hitler şi menţiunea următoare: "Bunicul meu vă plăcea. Acum a murit. Puteţi să distribuiţi?". O altă fotografie, ce arată un papagal uriaş care amestecă într-o cratiţă cu paste cu ajutorul ciocului, este însoţită de următorul mesaj: "Bună ziua, Donald Trump. Fiul meu este desfigurat şi acum arată în acest fel. Puteţi să distribuiţi mesajul pentru a creşte gradul de conştientizare în rândul populaţiei?".

După această gafă, ironiile la adresa lui Donald Trump au devenit tot mai numeroase pe Twitter, iar internauţii şi-au ilustrat mesajele către miliardarul american cu fotografii tot mai fanteziste, care prezintă personaje cinematografice celebre, precum Darth Vader (personaj din franciza cinematografică "Războiul stelelor), extraterestrul din franciza "Alien" şi criminalul în serie Freddy Krueger din franciza "Coşmar pe strada umbrelor".

Fred West, care a fost acuzat de comiterea a 12 crime, s-a sinucis în închisoare în 1995 la vârsta de 53 de ani. Soţia lui Rosemary a fost condamnată la închisoare pe viaţă în 1995 pentru comiterea a 10 crime. În vârstă de 60 de ani în prezent, ea este singura femeie din Marea Britanie condamnată la închisoare pe viaţă şi fără posibilitatea de a beneficia de o comutare a pedepsei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici