Minciuna are picioare scurte. Ce pedeapsă are de ispăşit o femeie care şi-a falsificat CV-ul

O australiancă de 46 de ani care şi-a falsificat experienţa profesională în CV pentru a obţine un loc de muncă foarte bine plătit, a fost condamnată la cel puţin un an de închisoare, potrivit CNN.

3081 afișări
Imaginea articolului Minciuna are picioare scurte. Ce pedeapsă are de ispăşit o femeie care şi-a falsificat CV-ul

Minciuna are picioare scurte. Ce va păţi femeia care şi-a falsificat CV-ul.

Veronica Hilda Theriault a fost judecată săptămâna trecută pentru înşelăciune şi abuz în funcţii publice, drept urmare a unei aplicaţii pe care a trimis-o în 2017 pentru a obţine postul de ofiţer-şef de informaţii. Slujba era extrem de bine plătită, iar pentru a avea mai multe şanse, femeia a riscat şi a adăugat informaţii false în CV. Aceasta a lucrat timp de o lună în Cabinetul Premierului Australiei de Sud şi ar fi avut un salariu de 22.500 de dolari.

Femeia a pledat vinovată şi a fost condamnată la 25 de luni de închisoare fără posibilitatea eliberării condiţionate timp de un an, a relatat CNN.

Minciunile nu s-au oprit însă aici. S-a dovedit că femeia folosea fotografia supermodelului Kate Upton pe profilul ei de LinkedIn şi, în plus, îşi angajase în mod fraudulos şi fratele. Se pare că Theriault suferă de o tulburări psihice, dar acţiunile sale au fost în mod evident deliberate, după cum a declarant judecătorul Michael Boylan. Curtea a mai adăugat că femeia a utilizat şi în trecut CV-uri false, în 2012 şi 2014.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici