Ministrul propus al Agriculturii vrea să înregistreze "kurtos kolac" ca produs tradiţional românesc

Ministrul propus al Agriculturii, Achim Irimescu, vrea să înregistreze "kurtos kolac" ca produs tradiţional românesc, dar şi salamul de Sibiu, telemeaua de Ibăneşti şi peştele Novac Afumat.

1230 afișări
Imaginea articolului Ministrul propus al Agriculturii vrea să înregistreze "kurtos kolac" ca produs tradiţional românesc

Ministrul propus al Agriculturii vrea să înregistreze "kurtos kolac" ca produs tradiţional românesc

"Am vorbit în acest sens (în ceea ce priveşte kurtos kolac - ul, n.r.) cu oficialii din Ungaria şi am stabilit de comun acord că este produs românesc, dar nu am găsit până acum o asociaţie care să-l promoveze", a afirmat Irimescu la audierile comisiilor parlamentare pentru Agricultură.

Până în prezent la UE a fost înregistrat ca produs tradiţional românesc doar magiunul de Topoloveni.

"Mai vrem să mai protejăm salamul de Sibiu şi telemeaua de Ibăneşti (...). Se mai pune problema afumatului de Novaci, care are o problemă că este promovat de un agent economic şi nu de către o asociaţie", a mai spus Irimescu.

Comisiile parlamentare pentru Agricultură l-au avizat, luni, în unanimitate, pe Achim Irimescu pentru funcţia de ministru al Agriculturii.

Achim Irimescu este ministru-consilier în cadrul Reprezentanţei permanente a României la Bruxelles şi şeful secţiei Agricultură, reprezentant al României în Comitetul Special Agricol.

El a fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii între mai 2012 - februarie 2014, la propunerea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici