Minune a naturii? O femeie din India ar putea fi considerată cea mai în vârstă mamă care a conceput un copil pe cale naturală

O femeie din India în vârstă de 65 de ani a dat naştere celui de-al doilea copil care potrivit familiei ar fi fost conceput pe cale naturală, în condiţiile în care majoritatea femeilor care au trecut de 50 de ani rămân însărcinate doar prin intermediul FIV, scrie Daily Mail.

5544 afișări
Imaginea articolului Minune a naturii? O femeie din India ar putea fi considerată cea mai în vârstă mamă care a conceput un copil pe cale naturală

Minuni ale naturii? O femeie din India ar putea fi considerată cea mai în vârstă mamă care a conceput un copil pe cale naturală

Mama, al cărui nume nu a fost făcut public, a născut la spitalul din Poonch din regiunea Caşmir. Cuplul are deja un fiu care s-a născut în urmă cu 8-10 ani. 
 
FOTO Daily Mail
 
 
Tatăl copilului Hakim Din, în vârstă de 80 de ani, i-a mulţumit lui Allah pentru darul preţios, dar a spus că va avea nevoie de fonduri pentru a le externa pe mamă şi fetiţa lor. 
 
Dr. Shabir Sidiqui, specialist în maternitate din Caşmir, a declarat reporterilor că acest caz este "cel mai rar dintre cele rare".
 
„De obicei, menopauza se instalează în medie la vârsta de 47 de ani în India, şi nu există nici o posibilitate de a da naştere după această dată. Dar acesta este un caz rar", a spus el.
 
Doctorii de la spitalul unde a avut loc nasterea au spus ca mama si bebelusul sunt sănătosi.
 
Dacă informaţiile la care au avut acces medicii sunt adevărate, atunci femeia  ar putea fi una dintre cele mai în vârstă persoane care şi-a conceput copilul în mod natural.
 
Majoritatea femeilor care dau naştere după vârsta de 50 de ani se bazează pe tratamentul FIV, întrucât au trecut deja prin perioada de menopauză.
 
Cea mai în vârstă mamă din lume este Maria del Carmen Bousada de Lara, din Spania, care a dat naştere unor gemeni la vârsta de 66 de ani, după o procedură FIV, în 2006. În România, Adriana Iliescu, în vârstă de 66 de ani, a rămas însărcinată în 2005 şi a fost până în decembrie 2006 cea mai vârstnică femeie din lume care a dat naştere unui copil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici