„Minune de Crăciun” în Alpii Austrieci: Un bărbat a fost găsit în viaţă, după ce a stat 5 ore îngropat sub zăpadă

Un schior a supravieţuit după ce o avalanşă l-a îngropat în zăpadă timp de cinci ore, în Austria. Salvamontiştii au descris întâmplarea drept o „minune de Crăciun”, potrivit BBC.

5531 afișări
Imaginea articolului „Minune de Crăciun” în Alpii Austrieci: Un bărbat a fost găsit în viaţă, după ce a stat 5 ore îngropat sub zăpadă

Sursa: Profimedia

Poliţia a fost contactată în ziua de Crăciun, cu puţin înaintea orei locale 17:00, de un bărbat care a anunţat dispariţia tânărului de 26 de ani. Acesta nu se întorsese de la schi, iar atunci când a fost sunat nu se auzeau decât „zgomote înfundate”. Bărbatul a fost localizat două ore mai târziu, cu ajutorul semnalelor electromagnetice, a relatat BBC.
 
Salvamontiştii l-au descoperit sub un metru de zăpadă, pe o pantă a Muntelui Pleschnitzzinken, în zona de nord-vest a Stiriei Superioare. Victima suferea de hipotermie, dar nu fusese vătămată în niciun alt fel. 
 
„Nimeni nu se poate mişca sub o asemenea pătură de zăpadă”, a declarat Ştefan Schröck, de la serviciul de salvare montană Styria. „Bărbatul a fost extrem de norocos că a avut un buzunar de aer suficient de mare în jur, care i-a permis să respire.”
 
Găsirea în viaţă a victimelor prinse de avalanşă după cinci ore este extrem de rară şi se întâmplă o dată la 20 de ani în Alpi, potrivit spuselor lui Schröck. După 15 minute de la producerea avalanşei, şansele de supravieţuire sunt tot mai mici.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici