Miracol la o grădină zoologică din SUA. Un elefant naşte gemeni

Eveniment mai mult decât rar în lumea elefanţilor. O mamă elefant a născut gemeni. Imaginile publicate de grădina zoologică din Syracuse, în statul New York, fac înconjurul lumii.

1086 afișări
Imaginea articolului Miracol la o grădină zoologică din SUA. Un elefant naşte gemeni

Sursa foto: Twitter/Rosamond Gifford Zoo

Naşterile gemelare la elefanţi reprezintă mai puţin de 1% din cazuri, iar cel anunţat de Grădina Zoologică Rosamond Gifford este primul caz înregistrat vreodată în Statele Unite.

"Când am anunţat sarcina lui Mali", a explicat un purtător de cuvânt al grădinii zoologice, "ne-am gândit că turma noastră de şase elefanţi asiatici se va îmbogăţi cu unul. Apoi, la câteva ore după naşterea a ceea ce credeam că va fi singurul pui, s-a născut al doilea".

Ambii masculi, cei doi pui cântăresc peste 100 de kilograme şi, deşi cel de-al doilea pui părea mai slab, par să fie sănătoşi: 

Astfel, în timp ce elefanţii gemeni, încă fără nume, se bucură de mama şi de tata, speranţele că vor creşte sănătoşi şi puternici se înmulţesc, reprezentând o sursă de studiu pentru entuziaşti şi oameni de ştiinţă, potrivit foxnews.

Puţinele cazuri de naşteri gemelare înregistrate vreodată la elefanţi au avut loc numai în ţările lor de origine, fie că este vorba de Africa sau de Asia. Elefantul asiatic, care este mai mic decât cel african, poate cântări peste 4 tone atunci când este adult.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici