Mircea Geoană şi soţia sa, naşi de cununie ai unui tânăr muzician

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, şi soţia sa, Mihaela, participă sâmbătă la o nuntă la Alba Iulia, cei doi fiind naşii de cununie ai unui tânăr muzician, membru al Operei de Stat din Viena.

905 afișări
Imaginea articolului Mircea Geoană şi soţia sa, naşi de cununie ai unui tânăr muzician

Mircea Geoană şi soţia sa, naşi de cununie ai unui tânăr muzician (Imagine: George Calin/Mediafax Foto)

Mircea şi Mihaela Geoană au ajuns la Alba Iulia sâmbătă după-amiază şi au făcut o scurtă plimbare prin Cetatea Vauban din municipiu, însoţiţi de câţiva prieteni.

Mircea Geoană s-a arătat impresionat de cetatea din Alba Iulia, spunând că este "unul dintre cele mai atractive şi frumoase locuri din România".

"Cred că ar fi nevoie de un efort naţional, şi cu bani europeni şi cu banii noştri, şi cu bani de la Guvern şi cu bani de la comunităţile locale, să punem în valoare oriunde am avea în ţară locuri care să ne identifice ca naţiune, ca rădăcină, ca şi cultură. Un astfel de efort merită făcut", a spus Geoană.

De asemenea, Mircea Geoană a vorbit despre cei doi miri, spunând că sunt "prieteni buni" pe care a decis, împreună cu soţia sa, "să-i însoţească în viaţă" ca naşi de cununie.

În jurul orei 20.00, familia Geoană îi va conduce în faţa altarului pe Liviu şi Dorina Burz, slujba fiind oficiată în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia. Cei doi miri s-au căsătorit deja în faţa ofiţerului stării civile, la Viena, în luna ianuarie a acestui an, la eveniment fiind prezenţi şi naşii Mircea şi Mihaela Geoană.

Petrecerea este programată sâmbătă seară, la un restaurant din Alba Iulia, fiind invitate peste 200 de persoane.

Mirele, Liviu Burz, este originar din Câmpeni şi este absolvent al Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca. El este violonist şi de câţiva ani este membru al Operei de Stat din Viena. Soţia sa este de profesie economist, fiind absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Economice din Bucureşti.

Cei doi s-au cunoscut în Alba Iulia în urmă cu doi ani, iar apropierea de familia Geoană s-a creat în urma unor acţiuni caritabile organizate de Mihaela Geoană, la care Liviu Burz a participat ca muzician.

Tot sâmbătă, la Alba Iulia are loc nunta uneia dintre fiicele antrenorului Sorin Cârţu. Ioana Roxana Cârţu este fiica cea mare a tehnicianului şi se căsătoreşte cu avocatul Mircea Alexandru Bolca, originar din Alba Iulia. Cununia religioasă a celor doi a fost oficiată tot în Catedrala Reîntregirii din municipiu, iar mirii au avut parte şi de un ceremonial special realizat de garda cetăţii.

Nunta se va desfăşura la sala de bal din cadrul mall-ului din Alba Iulia, iar la petrecere sunt invitate circa 300 de persoane, printre care şi personalităţi din lumea fotbalului românesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici