Model de maşină care a apărut în filmul "Dallas", atracţia unei expoziţii de vehicule la Timişoara - GALERIE FOTO

Peste 60 de maşini şi de motociclete de epocă, printre care şi un model de vehicul care a putut fi văzut şi-n filmul "Dallas", au fost admirate, sâmbătă, în cadrul unei expoziţii organizate în centrul Timişoarei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1101 afișări
Imaginea articolului Model de maşină care a apărut în filmul "Dallas", atracţia unei expoziţii de vehicule la Timişoara - GALERIE FOTO

Model de maşină care a apărut în filmul "Dallas", atracţia unei expoziţii de vehicule la Timişoara - GALERIE FOTO

Vezi mai jos GALERIA FOTO 

Expoziţia "Retroparada Toamnei" a adus în Piaţa Operei din Timişoara 40 de vehicule de epocă din România, plus alte 21 din Serbia şi una din Croaţia.

Toate "bijuteriile pe două sau patru roţi" sunt vechi de zeci de ani, iar unele dintre acestea au putut fi văzute doar în filme celebre.

Vlad Capotescu, organizatorul acţiunii, a declarat că în cadrul ediţiei din acest an a evenimentului cea mai veche maşină prezentă a fost un Ford A, fabricat în anul 1928, deţinută de un bărbat din Lipova, judeţul Arad.

"Un astfel de model a fost văzut şi în filmul 'A fost odată în America', în celebra scenă în care Robert de Niro conduce cu mafioţii lui şi sare cu maşina în apă", a spus Vlad Capotescu.

Atracţia expoziţiei a fost însă un Excalibur fabricat în anul 1981, un astfel de model a putut fi admirat şi în celebrul serial "Dallas".

"Doar 189 de exemplare au fost fabricate în acel an. Deci, serie limitată. Maşina am cumpărat-o din România în urmă cu cinci luni, primul proprietar a fost american, al doilea elveţian, al treilea român şi apoi eu. A fost foarte bine păstrată, bine întreţinută. Are 46.000 mile la bord, cam 60.000 de kilometri, motor de 5.000, rezervor benzină de 100 litri. Nu e o maşină cu care circuli în fiecare zi, merg doar la evenimente, expoziţii, parade, nunţi. Este singura din ţară, dar şi singura maşină de epocă pe care o am. Am o slăbiciune pentru lucrurile vechi şi obiectele de valoare, de aceea am cumpărat-o", a spus Petru Segărcean, din judeţul Caraş-Severin, proprietarul maşinii.

În cadrul expoziţiei "Retroparada Toamnei" au fost prezente şi bătrâne Dacii, limuzine, maşini decapotabile sau sport, dar chiar şi un microbuz, toate vechi de zeci de ani. În jurul orei 13.00, la finalul expoziţiei, a avut loc şi o paradă a maşinilor de epocă pe străzile Timişoarei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici