Monica Lewinsky, fotografiată în Los Angeles, după aproape un deceniu în care a lipsit din viaţa publică - FOTO

Monica Lewinsky, devenită celebră pentru aventura pe care a avut-o cu preşedintele Clinton, s-a retras voluntar din viaţa publică, în ultimii zece ani, în care a locuit în principal la Londra. Paparazzi din Statele Unite au fotografiat-o însă pe aeroportul din Los Angeles, la scurt timp după lansarea memoriilor lui Hillary Clinton.

35402 afișări
Imaginea articolului Monica Lewinsky, fotografiată în Los Angeles, după aproape un deceniu în care a lipsit din viaţa publică - FOTO

Monica Lewinsky (Imagine: Mediafax Foto / Splash / Gulliver)

Monica Lewinsky este probabil cel mai cunoscut intern angajat vreodată la Casa Albă, unde a lucrat între 1995 şi 1996. Zvonurile despre o relaţie între ea şi Bill Clinton, al 42-lea preşedinte al Statelor Unite, au alimentat unul dintre cele mai importante scandaluri politice din anii '90. Deşi a fost transferată la Pentagon, în 1996, iar aventura cu Preşedintele a încetat la scurt timp după aceea, confidenţele pe care Lewinsky i le-a făcut unei colege de muncă aveau să aducă la lumină toate secretele relaţiei extraconjugale.

Linda Tripp, angajată la Pentagon şi prietenă apropiată a Monicăi Lewinsky, a început să înregistreze convorbirile telefonice cu aceasta din urmă, la sfatul agentului literar Lucianne Goldberg, unul dintre criticii vocali ai Preşedintelui. Cele douăzeci de ore de înregistrări, în care Tripp insistă ca Lewinsky să descrie în detaliu relaţia cu Bill Clinton şi să păstreze cadourile de la acesta, au ajuns la procurorul Kenneth Star, care avea să conducă investigaţia. Conform spuselor tinerei, care avea doar 22 de ani în 1995, ea şi preşedintele Clinton au întreţinut relaţii sexuale de nouă ori.

Ancheta care a urmat a dus la suspendarea lui Clinton, acuzat de sperjur şi obstrucţionarea justiţiei. Deşi a fost achitat pentru ambele capete de acuzare, cariera sa politică a avut serios de suferit. Lewinsky, în schimb, a încercat să profite de pe urma celebrităţii dobândite. Chiar dacă imunitatea pe care care a primit-o în schimbul mărturiei în proces restricţiona temele pe care le putea aborda public, Monica a lansat o autobiografie şi a participat la interviuri care i-au adus mai mult de un milion de dolari.

Datoriile enorme acumulate în timpul procesului au făcut-o să lanseze o colecţie de genţi şi să facă reclamă unor produse de slăbit, dar, după ce a observat că nu se poate detaşa de imaginea creată de tabloide, Lewinsky s-a autoexilat şi a părăsit Statele Unite, în 2005.

În cei aproape zece ani petrecuţi la Londra, ea şi-a finalizat studiile, reuşind să obţină o diplomă de masterat în psihologie la London School of Economics. Din păcate însă, notorietatea a împiedicat-o să obţină o slujbă în marketing sau comunicare şi, după spusele ei, nu a reuşit să se angajeze cu normă întreagă sau să aibă o relaţie pe termen lung, până în prezent. Recent, Lewinsky a acordat primul interviu după zece ani, în revista Vanity Fair. "Sunt hotărâtă să am un sfârşit diferit la povestea mea", a declarat ea, şi "spunându-mi povestea voi fi capabilă să îi ajut pe alţii în cele mai grele momente de umilire".

Lewinsky susţine că s-a ferit să apară în public, în special în timpul campaniei pentru candidatura prezidenţială a Democraţilor, din 2008, pentru a nu îi afecta şansele lui Hillary Clinton. Paparazzi americani au surprins-o însă pe Monica, pe aeroportul din Los Angeles, la scurt timp după ce Hillary şi-a lansat memoriile, în mijlocul speculaţiilor cu privire la o nouă candidatură. "Fiind conştientă că puteam să fiu folosită ca o unealtă în favoarea stângii sau a dreptei, am tăcut timp de aproape un deceniu. Nu am de gând să îmi pun viaţa pe pauză pentru încă opt sau zece ani", a spus ea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici