Motivele pentru care femeilor le este mai frig decât bărbaţilor

Femeile se plâng întotdeauna că au mâinile şi picioarele reci, în vreme ce bărbaţii par că nu ar avea nicio problemă cu frigul – sună cunoscut? CSID a identificat motivele care le fac pe femei mai sensibile în faţa frigului.

1422 afișări
Imaginea articolului Motivele pentru care femeilor le este mai frig decât bărbaţilor

Motivele pentru care femeilor le este mai frig decât bărbaţilor (Imagine: stylenfame.com)

Dacă te-ai întrebat vreodată cum de numai femeile dârdâie din cauza frigului, am aflat pentru tine 4 motive dovedite ştiinţific.

Iată de ce femeile sunt mai sensibile în faţa frigului:

Femeile au temperatura corpului mai ridicată

S-ar putea să ţi se pară o greşeală afirmaţia de mai sus, dar este cât se poate de adevărată. Cercetările realizate de specialiştii americani de la Universitatea Maryland au scos la iveală că temperatura corporală uşor mai crescută a femeilor faţă de cea a bărbaţilor este, de fapt, de vină, pentru senzaţia acută de frig în cazul persoanelor de sex feminin. De ce? Pentru că organismul femeii este obişnuit cu o anumită temperatură, iar „şocul” temperaturilor scăzute este cu greu gestionat de sistemul intern de reglare a căldurii corporale.

Anticoncepţionalele influenţează temperatura corporală

Şi vara, şi iarna, femeile care iau anticoncepţionale s-ar putea confrunta cu disconfort cauzat de temperatura mediului ambiant. Se pare că pilulele influenţează activitatea hormonală, la modul că temperatura corpului este mai crescută decât în mod normal, ceea ce creează o sensibilitate la frig, dar şi la căldură. Cu alte cuvinte, iarna ţi-e mai frig şi vara ţi-e mai cald.

Articolul complet poate fi citit pe csid.ro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici