Motivul inedit pentru care care cartea scrisă de Kobe Bryant şi Paulo Coelho nu va fi publicată. „Nu are sens”

O carte pentru copii scrisă de Paulo Coelho şi Kobe Bryant, starul NBA care a murit duminică, într-un accident de elicopter, nu va mai fi publicată, pentru că "nu are sens", a anunţat scriitorul brazilian, potrivit huffingtonpost.fr.

1155 afișări
Imaginea articolului Motivul inedit pentru care care cartea scrisă de Kobe Bryant şi Paulo Coelho nu va fi publicată. „Nu are sens”

Motivul inedit pentru care care cartea scrisă de Kobe Bryant şi Paulo Coelho nu va fi publicată. „Nu are sens”

După decesul jucătorului de baschet american, la vârsta de 41 de ani, Paulo Coelho a decis să renunţe la proiectul editorial, pentru că "nu ar avea prea mult sens să îl publice fără acesta" şi "nu ar fi potrivit pentru el şi familia lui".

Proiectul a fost iniţiat în 2016, când Kobe Bryant s-a retras după o carieră de 20 de ani în NBA (National Basketball Association). Kobe Bryant i-a trimis scriitorului în vârstă de 72 de ani un mesaj prin care îl ruga să scrie o carte împreună cu el. Cei doi au început să scrie acest volum în urmă cu câteva luni.

Obiectivul acestei cărţi era să inspire copiii din medii defavorizate, arătându-le că pot înfrunta obstacolele cu ajutorul sportului.

"Kobe voia să scrie o carte care ar fi fost un exemplu pentru copii, mai ales pentru cei din medii modeste", a spus Coelho pentru Associated Press.

Jucătorul de baschet a publicat, prin intermediul companiei sale, mai multe cărţi pentru copii, adolescenţi, dar şi autobiografia "The Mamba Mentality: How I Play", lansată în 2018.

"Ai fost mai mult decât un jucător grozav. Am învăţat multe din interacţiunea cu tine. Voi şterge manuscrisul acum, această carte nu mai are sens", a scris Coelho pe platforma de micro-blogging Twitter, duminică seară.

Decizia i-a decepţionat pe mulţi dintre fanii jucătorului de baschet, care i-au cerut scriitorului să nu facă acest lucru. Nu se cunosc alte detalii legate de proiect şi nici titlul cărţii.

În accidentul de elicopter de duminică au mai murit Gianna "Gigi", fiica în vârstă de 13 ani a lui Kobe Bryant, şi alte şapte persoane. Starul mai avea alte trei fiice cu soţia sa, Vanessa.

Paulo Coelho este unul dintre cei mai celebri romancieri ai lumii, cărţile sale au fost traduse în 80 de limbi şi editate în peste 170 de ţări, atingând, până în prezent, vânzări de peste 350 de milioane de exemplare în întreaga lume. În 2009, a intrat în Guinness Book ca autorul celei mai traduse cărţi (romanul "Alchimistul"). Acestuia i s-au decernat 115 premii şi distincţii internaţionale, iar în 2007 a fost numit ambasador al păcii pentru Naţiunile Unite. Este membru al Academiei de Litere Braziliene din 2002. Printre romanele sale se mai numără "Jurnalul unui Mag", "La râul Piedra am şezut şi-am plâns", "Al cincilea munte", "Diavolul şi domnişoara Prym", "Zahir", "Aleph", "Adulter".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici