Mulţi dintre cei mai titraţi instrumentişti jazz-rock români, în week-end la Câmpina Jazz Rock

Mulţi dintre cei mai tehnici instrumentişti din jazz-ul şi rock-ul românesc vor cânta, în week-end, la prima ediţie a festivalului Câmpina Jazz Rock, organizat în oraşul prahovean de un club local numit "Club Live" care de mai bine de zece ani găzduieşte concerte.

559 afișări
Imaginea articolului Mulţi dintre cei mai titraţi instrumentişti jazz-rock români, în week-end la Câmpina Jazz Rock

Chitaristul Nicu Patoi

Festivalul, aflat la ediţia inaugurală, se va desfăşura în zilele de joi, vineri şi sâmbătă. Concertele vor avea loc pe o scenă amplasată la Ştrandul Tineretului din Câmpina, iar în caz de vreme rea trupele invitate şi spectatorii se vor muta cu toţii în sala mare a Casei Tineretului.

Festivalul va debuta, joi, cu evenimentul denumit "întâlnirea basiştilor din România", la care vor lua parte cei mai importanţi şi cunoscuţi instrumentişti români care cântă la chitara bas.

Ziua de vineri este dedicată proiectelor jazz-rock consacrate. Spectatorii îi vor putea vedea, în diferite formule, pe chitaristul Nicu Patoi, pe basiştii Kiba Dachi (Ştefan Bănică Jr, Mărgineanu, multiple proiecte de jazz), Răzvan Cojanu sau Adrian Flautistu (seria proiectelor de jazz "Istoria Chitarei" de la Teatrul Act, Marius Mihalache şi alte proiecte jazz) sau vor admira tehnica unor baterişti precum "Ciupi" (Mandinga, Kiba Dachi Band), Marcel Moldovan (Marius Pop Band, fost colaborator de-al lui Steve Vai) sau Răzvan Lupu "Lapi" (Vama Veche, Trupa Veche, Krypton).

Ziua de sâmbătă este rezervată proiectelor din care fac parte muzicienii câmpineni.

"Sunt peste 60 de muzicieni câmpineni care mai locuiesc sau nu la Câmpina. Tocmai de aceea, a doua zi de festival le este dedicată în exclusivitate, sub titulatura «Cântarea Câmpinenilor»", a declarat agenţiei MEDIAFAX Liviu Briciu, principalul organizator al festivalului, la rândul lui muzician.

Programul concertelor este disponibil pe site-ul www.jazzrock.ro.

"Am organizat (la Câmpina, n.r.) peste 250 de concerte live cu trupe din ţară şi din străinătate. Ne-am dorit ca odată cu aniversarea Club Live din anul 2011 (zece ani de activitate, n.r.) să organizăm Festivalul de Jazz-Rock Câmpina 2011 şi, iată, suntem aproape! (...) Reuşita unui spectacol live ţine în proporţie importantă de public, aşa că îi invităm pe toţi iubitorii de muzică să vină să vadă «JazzRock Festival» făcut de Club Live Câmpina, cu sprijinul autorităţilor locale. Noi, organizatorii, credem că va merita efortul", a mai spus Liviu Briciu.

Kiba Dachi Band

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici