Munca de acasă este un mediu mai confortabil pentru angajaţii introvertiţi. Psiholog: Sunt mai deranjaţi de intervenţiile celorlalţi şi de teama de a fi în public

  • Munca de acasă poate fi mai benefică pentru un angajat introvertit, decât pentru un sociabil.
  • De regulă, un introvertit are reţineri atunci când vorbeşte în public, de teamă că va fi judecat.
  • Din cauza pandemiei, majoritatea companiilor au fost nevoite să implementeze munca de acasă.
191 afișări

Biroul din 2020 nu mai seamănă cu cel din anii trecuţi. Pandemia a schimbat stilul de muncă al angajaţilor, care au fost nevoiţi să-şi amenajeze biroul în propria casă. Munca de acasă reprezintă un mediu mai confortabil pentru angajaţii introvertiţi, mai ales că cei mai mulţi au teama de a vorbi în public, scrie Financial Times.

Psihologul Bogdan Lucaciu spune că, deocamdată, nu s-a demonstrat că un introvertit preferă să muncească de acasă, dar cu siguranţă îl ajută atunci când trebuie să-şi exprime punctul de vedere.

”Ei se forţează şi în mediile lor cu openspace-uri şi aşa mai departe să se concentreze asupra lucrurilor, dar de obicei sunt mai deranjaţi, e adevărat, de intervenţiile celorlalţi şi de teama de a fi în public, teama de a fi văzuţi, criticaţi. În momentul în care sunt în spatele unui calculator, nu îmi e teamă că celălalt are vreo influenţă asupra mea, nu mi-e teamă şi atunci lucrez de la distanţă,” a explicat psihologul Bogdan Lucaciu.

 

Nicolae, angajat al unei multinaţionale, lucrează de acasă de la începutul pandemiei şi i-a fost mult mai uşor să se adapteze, fată de alţi colegi.

”E mai comod că nu mai pierd o oră, două până la muncă şi înapoi şi comunic mult mai uşor cu colegii”0.29 +1.01 „Sunt de două ori mai productiv de acasă, decât atunci când lucram la birou. Comunic mult mai uşor în mediul virtual şi în scris decât comunicam face to face,” spune Nicolae, angajat al unei multinaţionale.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici