Muzica trupei Coldplay are efectul unui somnifer - VIDEO

Trupa Coldplay s-a clasat pe prima poziţie într-un top inedit al artiştilor a căror muzică acţionează asupra ascultătorilor ca un somnifer eficient, potrivit unui sondaj organizat recent în Marea Britanie, informează news.sky.com.

71 afișări
Imaginea articolului Muzica trupei Coldplay are efectul unui somnifer - VIDEO

Muzica trupei Coldplay are efectul unui somnifer (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sondajul a fost realizat de lanţul hotelier Travelodge şi înclude nume sonore în primele 10 poziţii - Barry White, Taylor Swift, dar şi W. A. Mozart.

Potrivit aceluiaşi sondaj, 84% dintre respondenţi au afirmat că muzica reprezintă felul lor preferat de a se relaxa atunci când merg la culcare.

Un expert de la Edinburgh Sleep Centre din Marea Britanie a declarat: "Rezultatele mai multor studii anterioare efectuate pe grupuri diferite de bărbaţi şi femei au relevat faptul că muzica lentă, relaxantă, ascultată înainte de culcare conduce la o serie de beneficii privind somnul. Printre aceste beneficii se numără o durată a somnului mai mare, un număr mai mic de treziri în timpul nopţii şi scurtarea duratei de timp de care are nevoie o persoană pentru a adormi".

Potrivit aceluiaşi sondaj, 25% dintre respondenţi au declarat că preferă să meargă la culcare ascultând muzică la iPod, iar 10% dintre ei au spus că au avut visuri mai frumoase după ce au ascultat muzică înainte de a adormi.

Cântăreţul Michael Buble s-a clasat pe locul al doilea în acest sondaj, iar podiumul a fost completat de trupa Snow Patrol.

Locurile următoare au fost ocupate, în ordine, de Alicia Keys, Jack Johnson, Taylor Swift, Mozart, Barry White, Leona Lewis şi Radiohead.

Grupul Eurythmics, celebru în anii '80 pentru hitul "Sweet Dreams" (visuri plăcute), nu apare în acest clasament inedit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici