Muzicianul reţinut în contextul morţii lui Philip Seymour Hoffman, eliberat condiţionat

Un cântăreţ de jazz arestat în contextul decesului lui Philip Seymour Hoffman, care a murit în urma unei supradoze de droguri, a pledat vinovat în procesul în care este acuzat de posesie de narcotice, acesta fiind una dintre cele patru persoane reţinute în acest caz.

1544 afișări
Imaginea articolului Muzicianul reţinut în contextul morţii lui Philip Seymour Hoffman, eliberat condiţionat

Philip Seymour Hoffman (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Robert Vineberg, cunoscut sub numele de scenă Robert Aaron, a ajuns la o înţelegere cu autorităţile americane, potrivit contactmusic.com.

El va trebui să execute 25 de zile de serviciu în folosul comunităţii, va fi supravegheat de autorităţi timp de cinci ani şi are obligaţia să urmeze un tratament contra dependenţei de droguri. Dacă va încălca condiţiile impuse, poate face până la opt ani de închisoare.

Sentinţa în acest caz va fi pronunţată formal în data de 14 octombrie.

În timpul anchetei declanşate de moartea, în februarie, a actorului Philip Seymour Hoffman, poliţiştii au găsit la domiciliul lui Vinenberg 300 de pliculeţe cu heroină.

Robert Vineberg - una dintre persoanele arestate pe 4 februarie, în timpul unui raid al poliţiei într-o clădire din cartierul Chinatown din New York, unde a fost descoperit acelaşi tip de heroină identificat în apartamentul lui Philip Seymour Hoffman - a declarat într-un interviu acordat din închisoare că se droga împreună cu actorul, dar că nu l-a mai văzut din luna octombrie a anului trecut.

"L-aş fi putut salva. Dacă aş fi ştiut că este în oraş, aş fi spus: «Hei, hai să facem o şedinţă ca la Alcoolicii Anonimi. Dacă aş fi fost cu el, nu s-ar fi întâmplat aşa ceva, nu sub protecţia mea»", a declarat Vineberg, de profesie muzician de jazz, pentru ziarul The New York Post.

Robert Vineberg, aflat în arestul închisorii Rikers Island, a afirmat că îl cunoştea pe Philip Seymour Hoffman de aproximativ un an şi că, în urma discuţiilor despre artă şi cărţi, ajunseseră să se împrietenească.

Actorul Philip Seymour Hoffman, care a fost găsit mort, pe 2 februarie, în apartamentul său din New York, cu o seringă înfiptă în braţ, a decedat în urma unei supradoze accidentale de droguri, potrivit declaraţiilor medicului legist-şef al Biroului de Medicină Legală din New York. Cauza morţii este intoxicare acută cu droguri, inclusiv heroină, cocaină, benzodiazepine şi amfetamină, a spus Julie Bolcer, purtătoarea de cuvânt a Biroului de Medicină Legală din New York.

Speculaţiile privind faptul că Philip Seymour Hoffman, în vârstă de 46 de ani, ar fi murit din cauza unei supradoze de droguri au început după ce în apartamentul său au fost descoperite aproximativ 70 de pliculeţe de plastic în care se afla o substanţă considerată a fi heroină.

După confirmarea cauzei morţii, Philip Seymour Hoffman se adaugă unei lungi liste de actori şi cântăreţi de la Hollywood, care au decedat în urma supradozei de droguri şi alcool, printre care Marilyn Monroe, Janis Joplin, Jimi Hendrix, John Belushi şi Whitney Houston.

Actorul american Philip Seymour Hoffman are o filmografie bogată - a jucat deja în peste 50 de pelicule -, remarcându-se cu multe roluri dificile, precum cele din "Marele Lebowski", "Talentatul domn Ripley", "Doi oameni perfecţi", "Dragonul Roşu", "Cold Mountain", "Misiune: Imposibilă III", "Synecdoche, New York", "Ziua trădătorilor/ The Ides of March" şi "Moneyball: Arta de a învinge".

Remarcându-se atât în producţii independente, cât şi în superproducţii, Philip Seymour Hoffman a fost unul dintre cei mai apreciaţi actori ai generaţiei sale şi a câştigat, alături de Oscar, un Glob de Aur (alături de alte trei nominalizări), un premiu BAFTA (alături de alte patru nominalizări) şi a fost nominalizat la premiile Primetime Emmy.

Alături de cariera în cinematografie, Philip Seymour Hoffman a fost şi un apreciat actor de teatru, remarcându-se în numeroase producţii puse în scenă pe Broadway şi a fost recompensat cu două premii Tony.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici