Muzicianul Udo Jurgens a murit la vârsta de 80 de ani

Cântăreţul şi compozitorul de muzică pop Udo Jurgens a murit, duminică, la vârsta de 80 de ani, din cauza unei insufiecienţe cardiace, după ce a căzut pe stradă, în Gottlieben, Elveţia.

322 afișări
Imaginea articolului Muzicianul Udo Jurgens a murit la vârsta de 80 de ani

Udo Jurgens (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Udo Jurgens, originar din Austria, a căzut, duminică, pe stradă, în timpul unei plimbări prin oraşul elveţian Gottlieben. Cântăreţul a fost dus la spital, unde a murit, din cauza unei insuficienţe cardiace, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul său, potrivit contactmusic.com.

Jurgens a devenit celebru la mijlocul anilor 1960, când a reprezentat Austria la concursul muzical Eurovision. Cântăreţul a câştigat ediţia din 1966 a concursului, cu cântecul "Merci, Cherie". În anii care au urmat, Jurgens a avut mai multe hituri, precum "Griechischer Wein", "Aber bitte mit Sahne", "Mit 66 Jahren" şi "Buenos Dias, Argentina".

Udo Jurgens a vândut peste 100 de milioane de discuri, pe parcursul carierei sale de 50 de ani, devenind un simbol al muzicii pop în ţările vorbitoare de limbă germană.

Muzicianul a fost căsătorit cu modelele de origine germană Erika "Panja" Meier şi Corinna Reinhold şi a avut câte doi copii cu fiecare dintre cele două soţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici