Naomi Campbell: Nu sunt un supermodel

Topmodelul britanic Naomi Campbell a declarat într-un interviu acordat pentru numărul din luna martie al revistei Harper Bazaar că nu se consideră un supermodel şi că nu deţine puteri supraomeneşti.

385 afișări
Imaginea articolului Naomi Campbell: Nu sunt un supermodel

Naomi Campbell (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Deşi a făcut de curând senzaţie într-un videoclip al grupului Duran Duran şi defilează încă pe podium la prezentările de modă ale celor mai renumiţi designeri, Naomi Campbell consideră că nu există nimic "super" în povestea carierei sale.

"Nu mi-aş spune niciodată astfel", a declarat celebrul model, referindu-se la termenul de "supermodel". "Nu am nicio putere supraomenească", a adăugat ea, informează people.com.

În vârstă de 41 de ani, Naomi Campbell a recunoscut însă faptul că munceşte foarte mult pentru a-şi menţine silueta. "Pentru mine, carbohidraţii reprezintă acum un fel de desert".

"Fac tot ce pot pentru a-mi menţine elasticitatea pielii", a adăugat ea.

"Încă îmi place ceea ce fac", a explicat Naomi Campbell, care, vorbind despre longeviva ei carieră din modă, a preferat să înlocuiască termenul "supermodel" cu termeni precum "transformare, reinventare şi cameleon".

Aceste declaraţii ale renumitului model de culoare marchează o distanţare evidentă faţă de declaraţiile făcute de ea la sfârşitul anilor '90. "Nu ţin niciodată dietă. Fumez. Beau alcool din când în când. Nu fac niciodată sport. Lucrez însă din greu şi merit fiecare cent pe care îl câştig", declarase Naomi pentru revista People în 1999.

Naomi Campbell este unul dintre cele mai cunoscute şi mai bine plătite top modele din lume şi a lucrat pentru mari creatori de modă precum Ralph Lauren, Versace şi Dolce & Gabbana. Ea s-a născut pe 22 mai 1970, la Londra. Naomi Campbell este de origine jamaicană cu rădăcini chineze, bunica ei din partea tatălui purtând numele de familie Ming.

Prima ei apariţie publică a avut loc la vârsta de şapte ani, în videoclipul "Is This Love?" al lui Bob Marley. La 15 ani, când studia la Italia Conti Academy, Naomi Campbell a realizat un spot pentru marca de automobile Ford. La puţin timp după aceasta, ea s-a hotărât să îşi încerce norocul ca model, dând o probă la Elite Model Management. A fost primul manechin de culoare care a apărut pe coperta revistei Time şi în ediţiile franceze şi britanice ale revistei Vogue.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici