NASA a publicat noi imagini făcute de telescopul James Webb. "Fiecare imagine este o nouă descoperire"

NASA a dezvăluit marţi un nou set de imagini de la noul său telescop spaţial puternic, inclusiv o imagine spumoasă albastră şi portocalie a unei stele aflate pe moarte.

2932 afișări
Imaginea articolului NASA a publicat noi imagini făcute de telescopul James Webb. "Fiecare imagine este o nouă descoperire"

Prima imagine de la telescopul spaţial James Webb, care a costat 10 miliarde de dolari, a fost publicată luni la Casa Albă.

Cele patru fotografii suplimentare publicate surprind frumuseţea Universului.

Cu o singură excepţie, cele mai recente imagini au arătat părţi ale universului văzute de alte telescoape. Dar puterea absolută a lui Webb, locaţia îndepărtată de Pământ şi utilizarea spectrului de lumină infraroşie le-a arătat într-o lumină nouă, potrivit AP.

"Fiecare imagine este o nouă descoperire şi fiecare va oferi omenirii o vedere a umanităţii pe care nu am mai văzut-o până acum", a declarat marţi Bill Nelson, administratorul NASA, prezentând imaginile care arată "formarea stelelor, devorarea găurilor negre".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici