NASA pregăteşte două plimbări în spaţiu, în această săptămână. Care sunt obiectivele

  • NASA pregăteşte 2 plimbări spaţiale, pe 16 şi 20 iunie.
  • NASA trimite doi astronauţi pentru a instala panouri solare.
  • Unul din cele 8 panouri solare funcţionează de mai bine de 20 de ani.
  • SpaceX a livrat primul set de panouri solare la începutul acestei luni.
233 afișări
Imaginea articolului NASA pregăteşte două plimbări în spaţiu, în această săptămână. Care sunt obiectivele

Sursa foto: Facebook

NASA se pregăteşte pentru două plimbări spaţiale în această săptămână. Primul pasaj spaţial este planificat miercuri, 16 iunie, iar celălalt duminică, 20 iunie. Inginerul de zbor NASA, Shane Kimbrough, şi astronautul ESA, Thomas Pesquet, vor efectua ambele plimbări spaţiale pentru a ajuta la instalarea primului dintre cele şase ISS Roll-Out Solar Arrays care funcţionează continuu de 20 de ani.

„Intenţionăm să actualizăm 6 dintre cele 8 canale de alimentare ale noastre. Tablourile solare originale au fost certificate timp de aproximativ 15 ani.
Desigur, nu se întâmplă nimic magic la 15 ani, dar tablourile se degradează în timp”. 

Dana Weigel, director adjunct al Programului Staţiei Spaţiale Internaţionale, a luat în vedere factorii care afectează degradarea acestori panouri.
„Există câţiva factori reali care afectează degradarea. Eroziunea pe care o vedem din penele propulsoarelor. Celălalt factor care afectează matriţele noastre solare sunt micro-resturi meteoroide”.

În a doua călătorie ce va avea loc pe 20 iunie, duo-ul va instala cel de-al doilea panou solar pentru a actualiza canalul de alimentare.

„În partea dreaptă a ecranului, există acele două matrici îndepărtate care se numesc 2B şi 4B. Acestea sunt cele pe care le vom actualiza în timpul acestor EVA-uri, pe structura P6. Acestea sunt cele mai vechi seturi ale noastre de matrice solare. Au puţin peste 20 de ani”, a declarat aceasta, potrivit AP.

Elon Musk nu a aşteptat această misiune. Capsula de marfă Dragon SpaceX a livrat primul dintre cele trei seturi de panouri solare de înaltă tehnologie la începutul acestei luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici