NATURA Fest invită bucureştenii la un cros cu biciclete şi concerte, de Ziua Mondială a Mediului

Un traseu cu biciclete, ateliere de reciclare creativă şi concerte Grimus şi Les Elephants Bizarres se numără printre activităţile organizate la prima ediţie a NATURA Fest, un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Mediului, care se va desfăşura, între 5 şi 6 iunie, în Parcul Cişmigiu din Bucureşti.

364 afișări
Imaginea articolului NATURA Fest invită bucureştenii la un cros cu biciclete şi concerte, de Ziua Mondială a Mediului

NATURA Fest invită bucureştenii la un cros cu biciclete şi concerte, de Ziua Mondială a Mediului

NATURA Fest se va alinia astfel mişcării mondiale care se desfăşoară sub egida Programului de Mediu al Naţiunilor Unite (UNEP), potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Sloganul acestei ediţii a festivalului este "Reciclează, reutilizează, recreează".

Festivalul îşi propune ca prin atelierele creative ce au la bază materiale reciclabile, destinate atât copiilor, cât şi adulţilor, şi prin intermediul altor activităţi să atragă atenţia asupra importanţei protejării mediului înconjurător. De asemenea, evenimentul urmăreşte responsabilizarea unui număr cât mai mare de locuitori faţă de oraşul în care trăiesc şi, implicit, faţă de mediul natural.

Pentru a milita împotriva poluării excesive din Capitală, NATURA Fest le-a pregătit bucureştenilor un traseu verde, mai exact Crosul Verde pentru biciclete (sâmbătă, 6 iunie, de la ora 10.00). Înscrierea se va face pe baza unui material reciclabil adus de fiecare participant, iar organizatorii propun startul în Parcul Cişmigiu, continuând pe Bulevardul Regina Elisabeta, Piaţa Mihail Kogălniceanu, Strada Vasile Pârvan, Strada Berzei, Bulevardul Uranus, Piaţa Victoriei - Calea Victoriei - Bulevardul Regina Elisabeta, cu linia de finish tot în Parcul Cişmigiu.

Doritorii sunt invitaţi să vină cu bicicletele lor şi să aducă un material reciclabil, precum deşeuri electrice şi electronice/ baterii şi acumulatori, urmând ca la finalul traseului fiecare "luptător pentru natură" să primească un cadou din partea organizatorilor.

NATURA Fest propune persoanelor interesate o serie de activităţi destinate tuturor categoriilor sociale, dar şi mobilizarea publicului bucureştean în scopul de a participa la evenimente care au la bază protejarea mediului şi educaţia ecologică.

Programul va fi completat de ateliere şi de o serie de concerte acustice, pe scena din Parcul Cişmigiu urmând să urce trupele Toulouse Lautrec, The Amsterdams, Grimus, Les Elephants Bizarres, Tony Baboon şi Domino.

Ziua Mondială a Mediului este un vehicul eficient pentru creşterea gradului de responsabilitate în raport cu mediul înconjurător la nivel mondial. Astfel, peste 100 de state aderă, anual, la manifestările programate cu această ocazie.

Ziua Mondială a Mediului (5 iunie) a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite (ONU) pentru celebrarea Conferinţei "Ecologia Umană" de la Stockholm şi reprezintă elementul cel mai important al "Programului pentru Mediu" al Naţiunilor Unite (UNEP). Sloganul din acest an este "Seven Billion Dreams. One Planet. Consume with Care".

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe https://www.facebook.com/Natura.Fest.

NATURA Fest este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin creart - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie, în parteneriat cu Asociaţia pentru Cultură Urbană şi Mediu şi cu sprijinul Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici