Navă de croazieră a cultului scientologic, în carantină într-un port din Insulele Caraibe/ Cel puţin un caz confirmat de rujeolă la bord

Autorităţile din Curacao au urcat, duminică, la bordul unei nave de croazieră a cultului scientologic aflată în carantină, pentru a vaccina pasagerii împotriva unei epidemii de rujeolă, transmite NBC News.

1303 afișări
Imaginea articolului Navă de croazieră a cultului scientologic, în carantină într-un port din Insulele Caraibe/ Cel puţin un caz confirmat de rujeolă la bord

O navă de croazieră al cultului scientologic se află în carantină într-un port din Insulele Caraibe

„Nu ne este frică de boală în sine”, spune epidemiologul Izzy Gerstenbluth. „Cu toate acestea, trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a preveni răspândirea bolii”, adaugă Gerstenbluth.

Autorităţile din Sănătate susţin că doar cei care au fost vaccinaţi sau care au avut rujeolă deja vor putea părăsi nava de croazieră „Freewinds”, aceasta aparţinând Bisericii de Scientologie.

Gerstenbluth afirmă pentru Associated Press că o echipă se ocupă de verificarea celor 300 de pasageri aflaţi la bordul navei, iar procesul va dura peste 24 de ore.

„Vom urca la bord şi ne vom face meseria”, spune epidemiologul, adăugând că autorităţile au o obligaţie internaţională de a preveni răspândire bolii, transmite NBC News.

Momentan, există doar un singur caz confirmat de rujeolă la bordul navei. Ratele vaccinării în Curacao sunt „destul de ridicate”. Autorităţile spun că pasagerii ar fi putut fi expuşi, după ce o femeie a fost diagnosticată cu rujeolă în urma unei vizite în Europa.

Gerstenbluth susţine că femeia a ajuns la bordul navei pe date 17 aprilie 2019 şi a vizitat un medic cinci zile mai târziu, în urma unor simptome de răceală. Femeii i s-a recoltat o mostră de sânge, aceasta fiind trimisă la analize în Aruba. Diagnosticul de rujeolă a fost confirmat pe 29 aprilie, la o zi după ce nava pornise cu destinaţia St. Lucia. Oficialii din Sănătate din Curacao au alertat apoi autorităţile din St. Lucia.

Nava „Freewinds” a fost în carantină în portul din St. Lucia săptămâna trecută, înainte să se întoarcă la portul din Curacao, sâmbătă dimineaţă. Gerstenbluth afirmă că este foarte uşor ca boala să se răspândeacă având în vedere dimensiunile mici ale navei.

„Asta se întâmplă când oamenii nu se vaccinează”, adaugă acesta. Potrivit lui Gerstenbluth, femeia ar fi fost „izolată” la bordul navei în „perioada în care boala era contagioasă”.

Simptomele rujeolei includ febră şi roşeaţă. Majoritatea persoanelor afectate pot fi tratate cu succes, dar rujeola ar putea duce la pneumonie, inflamaţia creierului şi chiar deces în unele cazuri.

De la începutul anului, boala s-a răspândit la peste 700 de persoane în 22 din statele americane, oficialii guvernamentali afirmând că epidemie este creată din cauza nevaccinării.

Reprezentanţii Bisericii nu au prezentat răspunsuri deocamdată. Potrivit site-ului oficial al organizaţiei, nava de croazieră este „căminul celui mai avansat nivel de consiliere spiritual”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici