Nicole Kidman şi Reese Witherspoon, două mame criminale, în adaptarea unui bestseller

Actriţele Nicole Kidman şi Reese Witherspoon vor fi producătoarele şi protagonistele filmului "Big Little Lies", o adaptare cinematografică a bestsellerului omonim scris de romanciera australiană Liane Moriarty, în care cele două actriţe vor interpreta rolurile a două mame criminale.

240 afișări
Imaginea articolului Nicole Kidman şi Reese Witherspoon, două mame criminale, în adaptarea unui bestseller

Reese Witherspoon (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Abia lansat în librării, bestsellerul scriitoarei Liane Moriarty este pe cale să fie adaptate pentru marele ecran, într-un film în care rolurile principale vor fi jucate de două actriţe premiate cu Oscar: Nicole Kidman şi Reese Witherspoon, relatează USA Today.

Cele două actriţe vor produce, prin intermediul caselor lor de producţie - Blossom Films, respectiv Pacific Standard - adaptarea cinematografică a acestui roman, lansat pe 29 iulie. Romanul prezintă povestea a trei mame australiene, ai căror copii merg la aceeaşi grădiniţă. O înlănţuire de circumstanţe le va obliga să comită o crimă.

Nicole Kidman şi Reese Witherspoon vor interpreta două dintre cele trei mame. Romanciera australiană a acordat deja un interviu pe această temă: "M-am întâlnit cu Nicole la Sidney pentru a discuta despre romanul meu. Ea a fost încântătoare şi mi-a plăcut foarte mult ceea ce mi-a explicat despre planurile ei referitoare la acest film. Sunt entuziasmată de faptul că aceste două actriţe vor juca personajele mele". Liane Moriarty şi-a exprimat, totodată, o dorinţă în legătură cu cea de-a treia actriţă din distribuţia proiectului: "Rose Byrne ar fi perfectă pentru rol, dar nu cred că mi se va cere părerea despre alegerea actorilor din distribuţie".

"Big Little Lies" este primul dintre romanele scriitoarei australiene care vor fi transpuse pe marele ecran la Hollywood. Alte două romane, "What Alice Forgot" şi "The Husband's Secret", ar putea fi adaptate şi ele pentru marele ecran. Romanul "Big Little Lies" a ajuns rapid în topul 10 al celor mai bine vândute cărţi pe Amazon, iar penultima carte a scriitoarei australiene, "The Husband Secret", a fost tradusă în peste 35 de limbi şi s-a vândut în peste 1 milion de copii în Statele Unite ale Americii.

Nicole Kidman a devenit cunoscută în 1995, cu filmul "Pe viaţă şi pe moarte", în regia lui Gus Van Sant. A câştigat aprecierea criticilor pentru rolul Isabelei Archer din filmul "Portretul unei doamne" (1996), o adaptare a romanului lui Henry James. Kidman a jucat în filme cu buget mare, precum "Pacificatorul" (1997), alături de George Clooney şi Marcel Iureş, dar şi în comedii romantice, precum "Ce vrăji mai fac fetele" (1998), alături de Sandra Bullock. În 1999, Kidman a jucat în "Cu ochii larg închişi", în regia lui Stanley Kubrick, iar în 2001, a interpretat rolul curtezanei din musicalul "Moulin Rouge!", care i-a adus Globul de Aur şi o nominalizare la premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă. Actriţa australiană a câştigat Globul de Aur, premiul BAFTA şi premiul Oscar pentru rolul din filmul "Orele" (2002).

Reese Witherspoon, în vârstă de 38 de ani, s-a remarcat în filme cu succes de public, precum "Tentaţia seducţiei", "American Psycho", "Ce-nseamna sa fii onest", "Bâlciul deşertăciunilor" şi peliculele din franciza "Blonda de la drept". Actriţa americană a câştigat un premiu Oscar pentru interpretarea lui June Carter-Cash în "Walk The Line", filmul biografic dedicat cântăreţului de country Johnny Cash, din 2005, şi în ultimii ani a preferat să joace în comedii sau în comedii romantice, precum "De Crăciun nu stăm acasă!", "Apă pentru elefanţi" şi "Să fie război/ This Means War".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici