NOI DEZVĂLUIRI despre Hitler: Ce droguri consuma liderul nazist şi cum l-au influenţat

Un nou documentar despre Adolf Hitler dezvăluie lucruri necunoscute până acum despre liderul nazist şi despre viciile sale.

27107 afișări
Imaginea articolului NOI DEZVĂLUIRI despre Hitler: Ce droguri consuma liderul nazist şi cum l-au influenţat

NOI DEZVĂLUIRI despre Hitler: Ce droguri consuma liderul nazist şi cum l-au influenţat

Adolf Hitler era ipohondru şi abuza de droguri, consumând regulat un cocktail de amfetamine, spermă de taur, otravă pentru şobolani şi morfină, scrie dailymail.co.uk.

Noul documentar a fost realizat pe baza descoperirii unor înregistrări şi scrisori ale medicului personal al lui Hitler, Theodore Morell.

Liderul nazist încerca cu disperare să arate că este viril şi consuma peste 80 de tipuri de droguri în fiecare zi, fapt despre care medicii şi istoricii spun că l-a transformat într-un criminal cu sânge rece.

Documentarul "Nazi Underworld - Hitler's Drug Use Revealed / Lumea nazistă necunoscută - Dezvăluiri despre abuzul de droguri al lui Hitler", realizat de National Geographic, psihiatrul Nassir Ghaemi susţine că abuzul de droguri a amplificat depresia liderului nazist, transformându-l într-o persoană slabă.

"Problema nu este dacă Hitler era dependent de amfetamine sau nu, ci faptul că avea tulburare bipolară, iar amfetaminele au amplificat boala. Acest lucru nu a mai fost explicat până acum şi explică de ce Hitler s-a schimbat la sfârşitul anilor 1930 şi 1940".

Un raport medical arată că liderul nazist avea eczeme cronice şi crampe ale stomacului. Hitler consuma cocaină "pentru a-şi curăţa sinusurile" şi picături pentru ochi dizolvate în cocaină.

Metodele medicului Morell erau extrem de controversate, alţi medici fiind de părere că acesta era un agent dublu care încerca să îl otrăvească pe Hitler. Morell deţinea ulei folosit pentru curăţarea armelor, care era interzis consumului uman, şi pastile împotriva flatulenţei fabricate din otravă pentru şobolani.

Morell îl injecta pe Hitler cu extracte din testicule de tauri tineri, pentru ca acesta să facă faţă cerinţelor tinerei sale iubite Eva Braun.

"Eva Braun era tânără şi mult mai în formă. Hitler era mai bătrân, leneş, nu făcea exerciţii şi îl punea pe Morell să îl ajute înainte de a petrece noaptea cu femeia", spune psihiatrul Ghaemi.

Notele lui Morell arată că liderul nazist se temea de cancer şi devenea paranoic la gândul că ar putea răci.

Medicul, care l-a tratat pe Hitler în timpul rîzboiului, a recunoscut că i-a administrat opiu, morfină, barbiturice şi amfetamine. Pe baza acestor declaraţii, unii istorici sunt de părere că atitudinea extremă a liderului a fost influenţată de droguri.

Însă alţi experţi sunt de părere că aceste speculaţii încearcă să îi găsească scuze liderului: "Cu doar 48 de ore înainte de moartea sa, Hitler şi-a dictat testamentul, lucid şi alert ca întotdeauna. Capacităţile sale mentale erau normale. Evreii nu au fost ucişi pentru că Hitler era bolnav, ci pentru că majoritatea germanilor i-au ascultat ordinele. Hitler a ştiut întotdeauna ce face", a declarat Hans-Joachim Neumann, autorul cărţii "A fost Hitler bolnav?".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici