Nou record: Suma astronomică pentru care s-a vândut o pereche de pantofi sportivi purtaţi de Kanye West la premiile Grammy

  • O pereche de pantofi sportivi ce au aparţinut lui Kanye West s-au vândut cu 1,8 milioane de dolari, un nou preţ record pentru o pereche de sneakers, a anunţat Sotheby’s luni.
  • Perechea Nike Air Yeezy a rapperului american a fost prototip pentru o linie dezvoltată de West şi Mark Smith pentru Nike.
  • Încălţămintea a fost dezvăluită în timpul spectacolului susţinut de West la premiile Grammy din 2008.
318 afișări
Imaginea articolului Nou record: Suma astronomică pentru care s-a vândut o pereche de pantofi sportivi purtaţi de Kanye West la premiile Grammy

Nou record: Suma astronomică pentru care s-a vândut o pereche de pantofi sportivi purtaţi de Kanye West la premiile Grammy

Cumpărătorul a fost platforma de investiţii în sneakers RARES, care a plătit cel mai mare preţ înregistrat pentru pereche.

Achiziţia a spulberat vechiul record de 560.000 de dolari pentru o pereche de Air Jordan 1 din 1985, concepută şi purtată de baschetbalistul Michael Jordan.

Perechea de Nike Air Yeezy a fost scoasă la vânzare de colecţionarul din New York, Ryan Chang.

West le-a purtat în interpretarea emoţionantă a pieselor „Hey Mama” şi „Stronger” la premiile Grammy din 2008.

West şi-a încheiat colaborarea cu Nike în 2013 şi a semnat cu brandul Adidas, unde marca de adidaşi Yeezy a adus vânzări estimate la 1,7 miliarde de dolari în 2020, potrivit Forbes.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici