Nouă Selfie-uri pe săptămână: Top 5 sfaturi de Fotografie cu Telefonul de la Vali Bărbulescu

Oamenii imortalizează clipa efemeră cu telefonul. Tu ce fotografiezi cu mobilul tău smart? Apusul fantastic de vară, iubita pe bicicletă, poznele altora? Cu telefonul, un tânăr din generaţia Millennials îşi face în medie 9 selfie-uri pe săptămână. Iată sfaturile pe care le dă fotograful Vali Bărbulescu.

455 afișări
Imaginea articolului Nouă Selfie-uri pe săptămână: Top 5 sfaturi de Fotografie cu Telefonul de la Vali Bărbulescu

Nouă Selfie-uri pe săptămână: Top 5 sfaturi de Fotografie cu Telefonul de la Vali Bărbulescu

Fotograful Vali Bărbulescu are sfaturi pentru o poză memorabilă şi pentru selfie-uri splendide. El, artistul, învaţă oamenii cum să folosească pe bune două tipuri de telefoane, Samsung Galaxy S7 şi S7 edge.

Din învăţăturile fotografului Vali Bărbulescu:

1. Low Light – Declanşarea camerei între respiraţii. Dual Pixel

Cu o apertură F1.7, stabilizare optică şi tehnologie Dual Pixel, "camera foto a smartphone-urilor Samsung Galaxy S7 şi Galaxy S7 edge este alături de tine în toate momentele importante pentru fotografii memorabile, indiferent de momentul zilei".

Camera foto a noilor smartphone-uri focusează de patru ori mai rapid decât cea disponibilă pe modelul anterior, tocmai pentru că fiecare pixel are două fotodiode ce captează lumina separat, pentru fotografii mai clare şi mai precise. În plus, senzorul cu pixeli mai mari captează cu 95% mai multă lumină decât cel disponibil pe alte modele, astfel că puteţi obţine imagini mai luminoase chiar şi atunci când lumina nu este suficientă.

Pentru ca imaginea să fie cât mai clară, fotograful Vali Bărbulescu recomandă ca apăsarea butonului declanşator să se realizeze între respiraţii, astfel încât fotografia să nu fie mişcată. Orice timp de expunere mai lung de 1/60s va genera un „motion blur”, iar uneori această „mişcare” a imaginii poate fi folosită în mod creativ, atunci când vreţi să obţineţi o compoziţie mai specială. De exemplu, puteţi folosi unghiul din care cade lumina pentru a crea un efect de umbră.

2. Compoziţia după regula treimii. Regulile sunt făcute pentru a fi încălcate

Încadrarea corectă a imaginii ne asigură de cele mai multe ori fotografii impresionante, fie că vorbim despre peisaje, natură sau portrete. „Regulile sunt făcute pentru a fi încălcate, înainte de asta trebuie, însă, să le cunoaştem. Regula treimii, cea în care ecranul este împărţit în trei părţi egale atât orizontal, cât şi vertical, ne ghidează să avem subiecţii la intersecţia axelor. Aceasta poate fi un punct excelent de plecare pentru o compoziţie reuşită”, spune Vali Bărbulescu.

Pentru un control mai bun asupra cadrului, selectaţi zona de focus direct din ecranul smartphone-ului şi alegeţi setările manuale pentru a controla viteza de expunere şi valoarea ISO. Totuşi, ţineţi cont că un timp de expunere mai mare poate genera o fotografie mişcată. Tocmai de aceea, puteţi folosi un trepied sau puteţi folosi o suprafaţă plană pentru a vă sprijini.

3. Rezoluţia imaginii. Bun balans de alb şi refacerea zonelor umbrite

Totodată, Vali Bărbulescu recomandă ca toate fotografiile realizate cu telefonul să fie făcute la rezoluţia maximă, respectiv 12 MP pentru Galaxy S7 şi Galaxy S7 edge, mai ales că spaţiul de stocare poate ajunge până la 200 GB, cu ajutorul unui card de memorie. Acest lucru ajută nu doar la editările ulterioare, dar şi la păstrarea tuturor detaliilor în fotografie. Samsung Galaxy S7 şi Galaxy S7 edge permit fotografierea RAW, un format care nu este comprimat sau procesat, astfel că oferă o libertate mai mare de editare, de la identificarea celui mai bun balans de alb, la refacerea unor zone umbrite.

4. Selfie natural. Fot the Love of Flash Selfie

Studiile arată că tinerii din generaţia Millennials îşi fac 9 selfie-uri pe săptămână, ceea ce înseamnă că pentru ei este foarte important ca telefonul pe care îl folosesc să ofere cea mai bună calitate a imaginii. Pentru un selfie reuşit, Vali Bărbulescu recomandă, ca regulă de compoziţie, să adoptăm o postură naturală, care să transmită o stare de spirit. O lumină bună va ajuta la calitatea fotografiei, iar Samsung Galaxy S7 şi S7 edge dispun de funcţia Flash Selfie, ce transformă ecranul în sursă de lumină, pentru ca fotografia să arate senzaţional.

5. Portret cu poveste. Vesel, trist, mirat, indignat?

Atunci când încercăm să fotografiem un portret, Vali Bărbulescu ne propune să transmitem povestea din spatele feţei fotografiate: veselia, tristeţea, mirarea, indignarea pot fi aliaţi buni în realizarea unui portret memorabil.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici