Numele cântăreţei Jennifer Lopez, acordat unei insecte marine

Jennifer Lopez a primit o distincţie inedită, după ce oamenii de ştiinţă din Puerto Rico au decis să acorde numele cântăreţei americane unei specii de căpuşe de mare, informează contactmusic.com.

335 afișări
Imaginea articolului Numele cântăreţei Jennifer Lopez, acordat unei insecte marine

Numele cântăreţei Jennifer Lopez, acordat unei insecte marine (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cântăreaţa, ai cărei părinţi sunt originari din Puerto Rico, l-a inspirat pe biologul Vladimir Pesic, care, alături de colegii lui, a luat decizia ca o nouă specie de căpuşe marine să se numească Litarachna lopezae.

"Motivul din spatele acestei alegeri neobişnuite pentru numele unei noi specii este unul foarte simplu: cântecele şi videoclipurile lui J.Lo au menţinut echipa noastră într-o stare permanentă de bună dispoziţie atunci când am realizat acest studiu ştiinţific şi când priveam meciurile de la Cupa Mondială de fotbal 2014", a declarat Pesic.

Acele căpuşe marine au fost descoperite între anii 2010 şi 2012 la adâcimi mari, într-un recif de corali din Mona Passage, o zonă marină situată între Puerto Rico şi Republica Dominicană.

Jennifer Lopez nu este prima vedetă al cărei nume a fost acordat unor specii de animale. De-a lungul anilor, oamenii de ştiinţă au numit zeci de organisme după diverse celebrităţi, în semn de omagiu adus acestora. Astfel, numele rockerului Mick Jagger a fost acordat unei specii de trilobit, un păianjen a primit numele lui Bono, iar un parazit marin, care trăieşte doar în Marea Caraibilor, a fost numit după Bob Marley.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici