Nunta regală 2018, atmosferă de secol XIX. Harry şi Meghan au salutat mulţimea din CALEAŞCĂ, după ceremonia de nuntă de la capela Saint George - GALERIE FOTO

Prinţul Harry al Marii Britanii şi soţia sa, Meghan, deveniţi duce şi ducesă de Sussex, au părăsit capela Saint George din Windsor, unde s-au căsătorit, sâmbătă, la prânz, şi au parcurs în caleaşcă oraşul, pe o distanţă de câţiva kilometri, până la castelul Windsor, potrivit presei internaţionale.

8326 afișări
Imaginea articolului Nunta regală 2018, atmosferă de secol XIX. Harry şi Meghan au salutat mulţimea din CALEAŞCĂ, după ceremonia de nuntă de la capela Saint George - GALERIE FOTO

Nunta regală 2018, atmosferă de secol XIX. Harry şi Meghan au salutat mulţimea din CALEAŞCĂ, după ceremonia de nuntă de la capela Saint George

După ce au ieşit din capela unde s-au căsătorit, înainte de a coborî scările, mirii s-au sărutat, fiind ovaţionaţi de cei circa 2.500 de oameni obişnuiţi adunaţi în faţa lăcaşului de cult.

Ceremonia a început în jurul orei 12.00, a durat aproximativ o oră şi a fost oficiată de David Conner, decan de Windsor, şi de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby.

Ceremonia, care a respectat tradiţiile monarhiei britanice, a fost presărată şi cu câteva elemente de insolit şi noutate. Un astfel de moment intim a fost cel când, după ce mireasa a ajuns la altar, fiind condusă de socrul său, prinţul Charles, viitorul soţ i-a spus: "Arăţi uimitor".

"Doi oameni s-au îndrăgostit şi cu toţii am apărut aici", a spus episcopul Michael Curry, şeful afro-american al Bisericii episcopale, într-un discurs în care a amintit de regele biblic Solomon, dar şi de Martin Luther King Jr.

Remarcile sale au fost urmate de un cor gospel care a cântat piesa "Stand by Me".

De asemenea, lady Jane Fellowes, sora regretatei mame a prinţului Harry, lady Diana, a susţinut un mic discurs în memoria acesteia, în timpul ceremoniei de căsătorie.

Fosta actriţă americană Meghan Markle - într-o rochie de mireasă marca Givenchy - a ajuns la capela Saint George din Windsor în jurul orei locale 12.00.

Cu aproximativ 25 de minute înainte, mirele, prinţul Harry a sosit la capelă însoţit de fratele său, prinţul William, care îi este cavaler de onoare. Ambii au optat pentru uniforme de gală ale regimentului de cavalerie Blues and Royals din armata britanică.

Apoi au sosit, în ordine, mama miresei, Doria Ragland, tatăl prinţului Harry, prinţul Charles, şi soţia acestuia, Camilla, bunica mirelui, regina Elizabeth a II-a, şi prinţul consort Philip şi ducesa Catherine de Cambridge, alături de doi dintre copiii săi, prinţesa Charlotte şi prinţul George.

Prinţul Harry va purta verighetă, spre deosebire de fratele acestuia, prinţul William, şi bunicul acestuia, prinţul Philip, care au ales să nu poarte.

Inelul miresei este realizat dintr-o bucată de aur oferită de regina Elizabeth, iar cel al mirelui, din platină. Ambele bijuterii au fost realizate de Cleave and Company şi au fost ţinute în timpul ceremoniei de ducele William de Cambridge.

Aproximativ 600 de persoane au fost invitate la ceremonia de căsătorie a cuplului format din prinţul Harry al Marii Britanii, în vârstă de 33 de ani, şi Meghan Markle, în vârstă de 36 de ani.

De asemenea, zeci de mii de spectatori s-au adunat pe străzile oraşului Windsor, sâmbătă, pentru acest eveniment.

Ceremonia de căsătorie va fi urmată de un banchet oferit de bunica prinţului, regina Elizabeth a II-a, la St George's Hall, de la castelul Windsor.

Ulterior, circa 200 de oaspeţi sunt aşteptaţi la o recepţie privată oferită la Frogmore House de tatăl prinţului Harry, prinţul moştenitor Charles.

Prinţul Harry şi logodnica sa, Meghan Markle, au o relaţie din iulie 2016 şi s-au logodit în noiembrie 2017.

În martie, Meghan Markle a fost botezată în Biserica anglicană, într-o ceremonie secretă, la care au asistat logodnicul ei şi câţiva membri ai familiei acestuia. Convertirea la acest rit era necesară înainte de căsătoria cu prinţul Harry, nepotul reginei Elizabeth a II-a. Regina este, printre altele, şi şef al Bisericii anglicane. Markle, care era protestantă, a primit confirmarea imediat după botez.

Totodată, regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii şi-a dat consimţământul formal pentru căsătoria prinţului Harry. "Îmi dau consimţământul pentru (încheierea) unui contract de căsătorie între nepotul meu iubit Harry Charles Albert David de Wales şi Rachel Meghan Markle", a scris regina într-o scrisoare transmisă pe 14 martie Consiliului său privat.

Potrivit legii britanice, persoanele care figurează între primii şase moştenitori în ordinea de succesiune la tron trebuie să obţină consimţământul formal al reginei înainte de căsătorie. În prezent, prinţul Harry este al şaselea în ordinea de succesiune, după tatăl său, prinţul Charles, fratele său, prinţul William, şi copiii pe care acesta îi are cu ducesa Catherine, prinţul George, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici