O actriţă premiată cu Tony şi Globul de Aur a murit

Actriţa premiată cu Tony şi Globul de Aur Diahann Carroll, star al unui sitcom care a făcut istorie în televiziune, „Julia", a murit la vârsta de 84 de ani, după o lungă luptă cu cancerul, vineri, în locuinţa sa din Los Angeles, potrivit tmz.com.

189 afișări
Imaginea articolului O actriţă premiată cu Tony şi Globul de Aur a murit

O actriţă premiată cu Tony şi Globul de Aur a murit

Diahann - care a fost diagnosticată cu cancer mamar în 1997 -, originară din Bronx, New York, a debutat pe Broadway. A câştigat un premiu Tony pentru cea mai bună actriţă într-un musical în 1962, pentru rolul din spectacolul "No Strings".

A debutat la Hollywood ca star al sitcom-ului NBC "Julia", primul serial care a avut o actriţă de culoare în rolul principal. Diahann juca rolul unei asistente medicale văduve care îşi creştea singură fiul. Show-ul a avut premiera în 1968 şi a inclus 3 sezoane, iar Diahann a obţinut pentru acest rol un premiu Globul de Aur şi o nominalizare la Emmy.

A mai jucat în seriale celebre precum "Dynasty", "The Colbys" şi "A Different World", dar şi în mai recentul "Grey's Anatomy", în 2006.

De asemenea, a jucat în filme, precum "Claudine", din 1974, alături de James Earl Jones.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici