O adolescentă va cânta imnul SUA la ceremonia de învestire a lui Donald Trump. Ce vedete vor absenta de la eveniment

Adolescenta Jackie Evancho, în vârstă de 16 ani, care a fermecat americanii după ce a apărut în show-ul de televiziune "America's Got Talent" va cânta imnul Statelor Unite ale Americii la ceremonia de învestire a lui Donald Trump în funcţia de preşedinte, pe 20 ianuarie 2017, informează Reuters.

2225 afișări
Imaginea articolului O adolescentă va cânta imnul SUA la ceremonia de învestire a lui Donald Trump. Ce vedete vor absenta de la eveniment

O adolescentă va cânta imnul SUA la ceremonia de învestire a lui Donald Trump (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Comitetul care se ocupă de organizarea ceremoniei de învestire a lui Donald Trump a declarat că Evancho "reprezintă ce este cel mai bun şi mai strălucitor în America".

Pe când avea 10 ani, Evancho a fermecat americanii după apariţia în show-ul "America's Got Talent", unde a interpretat, printre altele aria "O mio babbino caro", de Puccini şi a fost clasată pe poziţia a doua în concursul de talente. Evancho va călca pe urmele starurilor Aretha Francklin şi Beyonce, care au interpretat "The Star-Spangled Banner", la festivitatea de învestire a preşedintelui Obama.

În schimb, Donald Trump se confruntă cu numeroasele refuzuri ale starurile de renume pe care doreşte să le invite să ofere un recital la ceremonia de învestire în funcţia de preşedinte al Statelor Unite ale Americii, ce se va desfăşura pe 20 ianuarie 2017, transmite BBC.

Potrivit site-ului american de ştiri The Wrap, Donald Trump, alături de comitetul ce se ocupă de ceremonia de învestire a preşedintelui în funcţie, întâmpină o problemă dificilă: niciun star de renume nu este sunt dispus să cânte în cadrul festivităţii de învestire, ce se va desfăşura pe 20 ianuarie 2017.

"Sună manageri, agenţi, pe toată lumea din oraş, pentru a vedea cine îşi doreşte să ofere un recital şi străduinţa lor a devenit o problemă", declară o sursă pentru The Wrap.

Cântăreţul John Legend, câştigător al Premiului Grammy, care a fost oaspete al familiei Obama de mai multe ori, spune că "nu este deloc surprins". "Oamenii creativi au tendinţa de a respinge bigotismul şi ura", a declarat John Legend pentru BBC. "Avem tendinţa să gândim în funcţii de principii mai liberale. Când vedem pe cineva care predică diviziunea şi ura şi intoleranţa, este puţin probabil ca artiştii să-şi dorească să le fie asociat numele cu acesta."

"N-aş face-o", este de acord starul suedez Zara Larsson, într-o declaraţie oferită la gala BBC Music Awards. "O mulţime de artişti au fost pro-Hillary şi anti-Donald. Aşa că n-aş accepta să cânt şi nici cei mai mulţi dintre oamenii inteligenţi nu ar face-o."

În ciuda rezervelor starurilor, echipa de reprezentanţi ai lui Trump a declarat că a înregistrat o victorie luna trecută, când au anunţat o listă de celebrităţi de prim rang care ar lua parte la festivităţi.

Anthony Scaramucci, un membru al comitetului prezidenţial al lui Donald Trump, a susţinut că Trump va fi primul preşedinte care îşi va face face apariţia la ceremonia de învestire de la Casa Albă cu un recital al unui star cu orientare pro-gay. Scaramucci a anunţat că Elton John va cânta la gală. Dar Sir Elton a emis rapid o replică fomulată vehement. "Incorect. Sir Elton John nu va cânta", a transmit purtătorul său de cuvânt.

De atunci, numele vehiculate au fost de notorietate mai redusă, de la starul rock Kid Rock, la Achy Breaky şi muzicianul country Billy Ray Cyrus. Totuşi, The Wrap susţine că echipa lui Trump încă aşteaptă o confirmare de la reprezentanţii lui Bruno Mars sau Justin Timberlake.

Situaţia a devenit atât de critică, încât echipa lui Trump se presupune că va oferi artiştilor o sumă de bani pentru apariţie. "Ei sunt dispuşi să plătească", a declarat o sursă. Această informaţie a fost negată categoric de către purtătorul de cuvânt al comitetului prezidenţial, Boris Epshteyn.

Dar, chiar dacă li s-ar oferi o sumă de bani - ar accepta artiştii? "Nu cred că aş vrea bani pentru aşa ceva", spune starul pop american Adam Lambert, solistul trupei Queen, care este un activist pasionat pentru drepturile comunităţii LGBTQ.

Presa americană susţine că starurile din industria muzicală nu au vreo ambiţie secretă de a cânta pentru preşedintele ales al Statelor Unite. Jurnaliştii de la BBC scriu însă că Matt Healy, solistul de la 1975, a afirmat că ar cânta pentru Trump, dar cu o singură condiţie. "O să o fac în cazul în care mi se dau banii jos", spune Healy. Întrebat care ar fi preţul pentru apariţia sa, Matt declară: "Ei bine, Donald Trump are centuri de siguranţă din aur în avionul lui? Atunci voi cere cel puţin 1 milion de lire sterline."

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici