O băutură populară este în pericol să dispară de pe piaţă

Producătorii de tequilla din Jalisco, unul dintre cele mai mari centre din Mexic, nu mai au materie primă pentru că planta de agave este în pericol, scrie gustarte.ro.

845 afișări
Imaginea articolului O băutură populară este în pericol să dispară de pe piaţă

O băutură populară este în pericol să dispară de pe piaţă

În 2011 s-au plantat 18 milioane de agave albastre şi acum ar trebui să fie culese. Cantitatea rezultată ar fi trebuit să fie suficientă pentru a satisface cererea de anul acesta. Numai că în în cei 7 ani care au trecut s-au înregistrat mult mai mulţi producători şi de aceea este nevoie de mai multe agave pentru a produce tequilla.

În plus, preţul agavelor a crescut foarte mult. Potrivit Reuters, în 2016 un kilogram costa 3,8 pesos, iar acum costă 22 de pesos.  Motivul este creşterea cererii din Japonia şi din Statele Unite ale Americii. Preţul crescut a făcut ca multe plante să fie furate: numai în 2017 au dispărut peste 15.000.

Citiţi continuarea articolului pe gustarte.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici