O bicicletă a lui Robin Williams, vândută la licitaţie cu 20.000 de dolari

O bicicletă făcută pe comandă, care i-a aparţinut actorului Robin Williams, a fost vândută la licitaţie, pentru 20.000 de dolari, iar banii au fost donaţi unui program care oferă burse de studiu studenţilor defavorizaţi.

163 afișări
Imaginea articolului O bicicletă a lui Robin Williams, vândută la licitaţie cu 20.000 de dolari

O bicicletă a lui Robin Williams, vândută la licitaţie cu 20.000 de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Robin Williams, care a murit pe 11 august, era un ciclist pasionat şi a donat bicicleta sa roşie Pegoretti, dar şi o pălărie cu autograf, pe care a purtat-o în filmul "O noapte la muzeu" din 2006, unei organizaţii de caritate, cu puţin timp înaintea morţii sale, potrivit contactmusic.com.

Williams a ajutat la organizarea evenimentului caritabil, care a avut loc în Tiburon, California, pe 23 august, potrivit New York Daily News.

Bicicleta a fost vândută pentru 20.000 de dolari, banii urmând să fie folosiţi pentru plata taxelor de studiu pentru doi studenţi.

Robin Williams a fost găsit decedat pe 11 august, la vârsta de 63 de ani, în reşedinţa sa din California. Autorităţile americane au anunţat în ziua următoare că actorul s-a sinucis, spânzurându-se cu o curea. Anchetatorii au găsit tăieturi pe încheietura mâinii stângi a actorului, iar un briceag era în apropierea cadavrului. Pe vârful briceagului erau urme care păreau a fi de sânge uscat, astfel că vor fi efectuate analize suplimentare pentru a se stabili compoziţia substanţei depistate.

Actorul american nu a încercat niciodată să îşi ascundă problemele provocate de consumul de alcool şi de droguri, dar, după o perioadă de abstinenţă ce a durat 20 de ani, Robin Williams a recidivat în 2005, în timpul filmărilor pentru lungmetrajul "Marele alb". Williams s-a internat ulterior într-o clinică specializată.

Pe 14 august, văduva actorului a anunţat, într-un comunicat, că Robin Williams suferea de primele simptome ale maladiei Parkinson, precum anxietate şi depresie, în momentul în care a decis să se sinucidă. Actorul nu era pregătit să "facă publică" lupta sa contra maladiei Parkinson, a declarat Susan Schneider, văduva actorului Robin Williams.

Robin Williams a devenit cunoscut datorită rolului din serialul de televiziune "Mork and Mindy" şi a câştigat un premiu Oscar pentru prestaţia din filmul "Good Will Hunting". Actorul a mai fost nominalizat de trei ori la premiile Academiei de film americane, pentru rolurile din "Bună dimineaţa, Vietnam", "Cercul poeţilor dispăruţi" şi "Regele pescar". Recent, Robin Williams a jucat în sitcomul "The Crazy Ones", de pe postul CBS, rolul lui Simon Roberts, excentricul director al unei agenţii de publicitate, dar serialul a fost anulat de producători după numai un sezon.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici