O bloggeriţă din China, nevoită să îşi ceară scuze după ce s-a filmat mâncând un liliac: "Nu ştiam că este un rezervor de virusuri”

O vedetă de social media din China a fost nevoită să îşi ceară scuze după ce s-a filmat mâncând un liliac gătit, în condiţiile în care noul coronavirus care a provocat o epidemie a fost asociat cu consumul cărnii acestei specii, potrivit rt.com.

2974 afișări
Imaginea articolului O bloggeriţă din China, nevoită să îşi ceară scuze după ce s-a filmat mâncând un liliac: "Nu ştiam că este un rezervor de virusuri”

O vedetă de social media din China, nevoită să îşi ceară scuze după ce s-a filmat mâncând un liliac

Filmarea datează din 2017 şi o arată pe bloggeriţă, Wang Mengyun, care este şi gazda unei emisiuni despre călătorii, cum gustă un liliac gătit în Palau, un arhipelag din vestul Oceanului Pacific. Zâmbind la camera de filmat, aceasta prezintă preparatul din farfurie, după care îl înmoaie într-un sos şi muşcă o bucată din el.

"Liliacul are gust proaspăt, ca al cărnii de pui", spune tânăra.

Filmuleţul a devenit viral pe reţelele de socializare din China şi a stârnit indignare.

Femeia şi-a cerut scuze pentru ignoranţa de care a dat dovadă şi a explicat că, prin emisiunea ei, a încercat să ofere informaţii despre viaţa localnicilor.

"Nu ştiam că liliacul este rezervor primar de virusuri. Nu am verificat informaţiile şi nu am explicat latura periculoasă", a mai spus aceasta. Femeia a promis că nu va mai mânca animale sălbatice niciodată.

Ulterior, înregistrarea video a fost ştearsă de pe blogul ei.

Potrivit unui studiu al Academiei de ştiinţă din China, coronavirusul care a provocat epidemia de pneumonie este aproape identic cu unul descoperit la lilieci, considerate delicatese în anumite părţi ale acestei ţări.

Comisia Naţională de Sănătate din China a anunţat, marţi, că 106 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar numărul cazurilor confirmate a ajuns la 4.515.

Se crede că noul virus ar fi apărut anul trecut într-o piaţă în care se vindeau fructe de mare din centrul oraşului Wuhan, care vindea ilegal peşte şi apoi s-a extins în alte oraşe din China, inclusiv Beijing şi Shanghai, precum şi în alte ţări: Statele Unite, Thailanda, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franţa şi Canada.

Noul coronavirus, depistat iniţial în oraşul Wuhan, este contagios şi în perioada de incubaţie - înainte de apariţia simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, potrivit oficialilor chinezi.

Perioada de incubaţie a noului coronavirus - în timpul căreia o persoană este infectată, dar nu prezintă încă simptome - este de la una până la 14 zile, cred oficialii chinezi. Neavând simptome, persoana ar putea să nu ştie că este infectată şi ar putea transmite boala şi la alţi oameni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici