O bursă în memoria actorului Patrick Swayze, oferită tinerilor pasionaţi de echitaţie

The Arabian Horse Foundation a decis să acorde o bursă anuală tinerilor pasionaţi de echitaţie, în memoria actorului Patrick Swayze, informează accesshollywood.com.

189 afișări
Imaginea articolului O bursă în memoria actorului Patrick Swayze, oferită tinerilor pasionaţi de echitaţie

O bursă în memoria actorului Patrick Swayze, oferită tinerilor pasionaţi de echitaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Patrick Swayze şi soţia sa, Lisa Neimi, pasionaţi de acest sport, au fost proprietarii unor cai din rasa Pursânge Arab şi au participat la mai multe competiţii demonstrative. Această fundaţie reprezintă "braţul caritabil" al unei asociaţii sportive cu sediul în oraşul american Denver, intitulată Arabian Horse Association (AHA).

Larry Kinneer, preşedintele acestei fundaţii, a declarat că această bursă a fost înfiinţată pentru a onora memoria actorului Patrick Swayze, dar şi pentru a omagia "pasiunea cuplului pentru caii din rasa Pursânge Arab şi contribuţia lui în cadrul programelor AHA pentru tineri".

Această bursă va fi acordată în fiecare primăvară unui tânăr implicat în procesul de creştere, antrenare şi pregătire pentru concurs a cailor din rasa Pursânge Arab, care îşi doreşte o carieră în domeniul artistic.

Actorul american Patrick Swayze, devenit celebru cu rolul instructorului de dans din filmul "Dirty Dancing", a murit pe 14 septembrie, după o lungă luptă cu un cancer la pancreas, la vârsta de 57 de ani. Swayze, actor şi dansator, care şi-a consolidat statutul de sex simbol apărând alături de Demi Moore în comedia romantică "Fantoma mea iubită/ Ghost", lansată în 1990, a murit în locuinţa din ferma sa din New Mexico.

După "Dirty Dancing" şi "Ghost", Swayze a avut câteva eşecuri în cariera sa profesională, la care s-a adăugat o lungă bătălie cu dependenţa de alcool.

Atribuind unele dintre problemele sale legate de consumul de alcool succesului instant şi stilului de viaţă de la Hollywood, el s-a mutat în Texas cu soţia sa, dar a lucrat în continuare în filme precum "Dragonul verde/ The Green Dragon" şi "Donnie Darko", ambele lansate în 2001.

Patrick Swayze a fost nominalizat de trei ori la premiile Globul de Aur, pentru rolurile din filmele "Dirty Dancing" (1987), "Ghost" (1990) şi "Reginele balului/ To Wong Foo Thanks for Everything, Julie Newmar" (1995), şi are o stea pe Walk of Fame la Hollywood.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici