O cămaşă îmbibată cu sângele lui John Lennon, vândută la o licitaţie pentru peste 40.000 de dolari

O cămaşă îmbibată cu sângele cântăreţului trupei The Beatles, John Lennon, a fost vândută, pe 25 iunie, la o licitaţie pentru 40,819 de dolari,fiind vorba de cămaşa purtată de portarul clădirii Dakota din New York care a încercat să-l ajute pe Lennon în seara în care acesta a fost împuşcat.

271 afișări
Imaginea articolului O cămaşă îmbibată cu sângele lui John Lennon, vândută la o licitaţie pentru peste 40.000 de dolari

O cămaşă îmbibată cu sângele lui John Lennon, vândută la o licitaţie pentru peste 40.000 de dolari

Cămaşa albă cu nasturi a fost purtată de portarul Jay Hastings ca parte a uniformei sale pe când lucra în clădirea Dakota, în New York. Hastings se afla la datorie pe 8 decembrie 1980, când cântăreţul John Lennon a fost împuşcat de un fan obsedat, Mark Chapman, pe când el împreună cu soţia sa Yoko Ono se îndreptau spre intrarea clădirii Dakota pentru a ajunge la apartamentul lor.

După ce a fost împuşcat de două ori în spate şi de două ori în umăr, Lennon s-a prăbuşit în faţa intrării clădirii, unde Hastings l-a acoperit pe muzician cu haina costumului său. În încercarea sa de a-l ajuta pe muzicianul rănit, o parte din sângele lui Lennon s-a scurs pe cămaşa portarului, pe piept şi pe mâneci.

Cămaşa se afla în proprietatea lui Hastings, dar a acesta hotărât recent să o scoată la licitaţie. În timp ce se credea că obiectul vestimentar va ajunge în jurul sumei de 9.216 dolari, licitaţia ţinând loc sâmbătă, 25 iunie, acesta a fost vândut în cele din urmă pentru uriaşa sumă de 40,819 de dolari, potrivit ziarului britanic Daily Mail.

Garry Shrum, de la casa de licitaţii Heritage Auctions, a declarat: "Jay Hastings şi-a păstrat cămaşa în toţi aceşti ani şi nu a vorbit niciodată despre ea. A stat într-un dulap timp de ani de zile şi, la bătrâneţe, s-a gândit că era timpul să o vândă. El nu exploatează moartea lui John Lennon. El spune povestea a cum a încercat să-l ajute pe John Lennon în ultimele minute ale vieţii sale."

Licitaţia a inclus şi o copie a albumului "Double Fantasy" - care conţine un mesaj autograf: "Pentru Jay, cu dragoste John Lennon Yoko Ono".

În plus, cumpărătorul acestor obiecte, care a dorit să rămână anonim, a cumpărat şi o felicitare de Ziua Recunoştinţei datând 1978 care i-a aparţinut lui Lennon, care conţinea atât un desen cât şi semnătura cântăreţului, şi o scrisoare redactată la maşina de scris ce i-a aparţinut lui Yoko Ono mulţumind angajaţilor clădirii pentru ajutorul lor, la două spătămâni după tragica moarte a legendarului muzician.

Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr şi George Harrison au format trupa The Beatles, în anii 1960, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

Yoko Ono şi John Lennon s-au căsătorit pe 20 martie 1969, iar fiul acestora, Sean, s-a născut în anul 1975. Lennon a fost împuşcat mortal pe 8 decembrie 1980, în faţa clădirii Dakota din apropierea Central Park din New York, în timp ce se întorcea acasă împreună cu Yoko Ono, după o sesiune de înregistrări.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici