O capitală europeană va avea un "barometru al fericirii" publice

Primarul din Vilnius intenţionează să instaleze un ecran uriaş pe clădirea primăriei locale pentru a difuza în timp real datele furnizate de un "barometru al fericirii", care va monitoriza starea de dispoziţie a locuitorilor din capitala Lituaniei.

228 afișări
Imaginea articolului O capitală europeană va avea un "barometru al fericirii" publice

O capitală europeană va avea un "barometru al fericirii" publice (Imagine: Shutterstock)

Ecranul uriaş va prezenta nivelul de fericire al celor 520.000 de rezidenţi ai oraşului Vilnius, afişând un număr pe o scală de 1 la 10, care reflectă "scorul de fericire" expediat de fiecare locuitor din oraş de pe telefonul mobil sau de pe computer.

Sistemul este deja funcţional şi rezultatele sale sunt afişate pe televizoarele din holul central al prefecturii locale.

"Acest barometru reprezintă un instrument minunat pentru politicieni. Dacă noi luăm o decizie şi constatăm o scădere dramatică a scorului care reflectă dispoziţia oraşului, atunci vom şti că am făcut ceva îngrozitor de greşit", a declarat Arturas Zuokas, primarul oraşului Vilnius.

În această săptămână, scorul afişat de barometrul fericirii din Vilnius a fluctuat între şase şi şapte puncte.

Un sondaj care vizează nivelul global de fericire, realizat în 2011 de WIN Association, o reţea de cabinete de sondaje de opinie, a evidenţiat faptul că Lituania, profund afectată de criza financiară din 2008-2009, este una dintre cele mai "nefericite" ţări din totalul de 58 de state monitorizate. Doar Serbia, Palestina, Egipt şi România au înregistrat scoruri mai mici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici