O chitară care i-a aparţinut rockerului Johnny Ramone, vândută la licitaţie pentru 72.000 de dolari

O chitară rară, care i-a aparţinut lui Johnny Ramone, membru al trupei rock Ramones, a fost vândută la o licitaţie organizată în Statele Unite al Americii pentru aproape 72.000 de dolari.

119 afișări
Imaginea articolului O chitară care i-a aparţinut rockerului Johnny Ramone, vândută la licitaţie pentru 72.000 de dolari

O chitară care i-a aparţinut rockerului Johnny Ramone, vândută la licitaţie pentru 72.000 de dolari (Imagine: HEPTA)

Chitara roşie marca Mosrite Ventures V1 din 1965 i-a aparţinut regretatului rocker, simbol al muzicii punk Johnny Ramone în anii 1980, iar acesta a vândut-o în 1990, informează contactmusic.com. Instrumentul muzical este semnat de rocker cu textul "Best always, Johnny Ramone, 5/22/90".

Chitara a fost vândută, pe 22 ianuarie, pentru 71.875 de dolari, la o licitaţie organizată de casa RR Auction din statul american Massachusetts.

"Aceasta este una dintre cele nouă chitare Mosrite care i-au aparţinut lui Johnny Ramone. Nu este surprinzător că a fost vândută pentru atâţia bani", a declarat Bobby Livingston, vicepreşedinte executiv al RR Auction.

În aceeaşi licitaţie au mai fost vândute două scrisori de dragoste scrise de mână de Jerry Garcia, fost membru al trupei Grateful Dead, şi adresate unei femei pe care rockerul a întâlnit-o la o petrecere, în 1980, după un concert susţinut la New York. Scrisorile au fost vândute pentru 32.500 de dolari.

Ramones a fost o formaţie rock americană, formată în suburbia New Yorkului Forest Hills, Queens, în 1974. Toţi membrii formaţiei şi-au creat pseudonime care includeau numele Ramone, deşi nici unul dintre ei nu a avut vreo legătură cu acesta. Ei au susţinut peste 2.200 de concerte, mergând în turnee fără pauză pe durata a 22 de ani.

Trupa Ramones s-a destrămat în 1996, după un spectacol suţinut la Palace, în Hollywood, Los Angeles. Toţi membrii fondatori ai formaţiei au murit ulterior. Joey Ramone a murit de limfom în 2001, Dee Dee a murit din cauza unei supradoze de droguri în 2002, Johnny a murit de cancer la prostată în 2004, iar Tommy a murit în 2014, din cauza unei forme de cancer a vezicii biliare.

Grupul Ramones a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 2002.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici