O clădire banală de birouri, situată între o cârciumă şi o cafenea la Londra, a fost sediul secret al unei agenţii de spionaj

O clădire de birouri monotonă, situată între o cârciumă şi o cafenea Starbucks, a servit drept bază secretă pentru agenţia de spionaj din cadrul guvernului britanic, din 1953 până în 2019. Informaţia a fost confirmată recent, transmite BBC.

2648 afișări
Imaginea articolului O clădire banală de birouri, situată între o cârciumă şi o cafenea la Londra, a fost sediul secret al unei agenţii de spionaj

Clădirea anonimă din apropierea staţiei de metrou St James's Park din centrul Londrei a fost folosită de spionii britanici timp de 66 de ani. În ciuda numeroaselor acuzaţii de spionaj, vecinii au declarat că scopul clădirii era un secret ştiut printre localnici.

Directorul de Comunicaţii Guvernamentale Jeremy Fleming a declarat că sediul de pe Palmer Street, folosit de ofiţerii de informaţii secrete începând din 1953, are o „istorie uimitoare”.

Sediul pentru Comunicaţii Guvernamentale fost înfiinţat pe 1 noiembrie 1919 ca o unitate „criptanalitică” pe timp de pace. Pe timpul celui de-al Doilea Război Mondial, personalul a fost mutat la Bletchley Park pentru a decripta mesaje germane, inclusiv Enigma, cel mai cunoscut dosar de comunicaţii.

Când serviciul şi-a mutat sediul la Cheltenham din suburbia Eastcote din Londra în anii 1950, a primit clădirea de pe strada Palmer Street pentru a se ocupa de documente secrete, clădirea servind drept bază pentru directorul său.

Agenţia a colaborat cu MI6, MI5 şi Poliţia Metropolitană pentru a combate activităţi teroriste

Agenţia de spionaj susţine că imobilul, care se află între o cafenea şi o cârciumă numită „Adam şi Eva”, „a avut un rol în evenimente semnificative de-a lungul anilor, precum Jocurile Olimpice de la Londra din 2012". „De-a lungul anilor, am colaborat cu partenerii noştri, MI6, MI5 şi Poliţia Metropolitană pentru a combate activităţile teroriste şi crima organizată, ţinând miniştrii la curent cu briefing-urile de securitate”, adaugă agenţia.

Clădirea a fost vândută unui cumpărător privat, dar planurile viitoare nu sunt cunoscute încă, scrie BBC.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici