O fostă prostituată, înnobilată de ziua reginei Marii Britanii, pentru serviciile aduse industriei | VIDEO

O fostă prostituată, Catherine Healy, care a militat pentru legalizarea acestei meserii în Noua Zeelandă, a fost înnobilată de ziua reginei Marii Britanii, în semn de recunoaştere pentru serviciile aduse industriei sexului, transmite AFP.

31500 afișări
Imaginea articolului O fostă prostituată, înnobilată de ziua reginei Marii Britanii, pentru serviciile aduse industriei | VIDEO

O fostă prostituată, înnobilată de ziua reginei Marii Britanii, pentru serviciile aduse industriei | VIDEO

Datorită campaniei iniţiate de Healy, prostituţia a devenit legală în Noua Zeelandă, în 2003.

Femeia în vârstă de 62 de ani a declarat pentru Radio New Zealand că a fost foarte surprinsă că i s-a acordat o astfel de onoare, aceea de a fi inclusă pe lista Ordinului de Merit al Noii Zeelande, primind titlul de "dame".

"De fapt, mereu spun că mă aştept să fiu arestată în zorii zilei, nu să am parte de această onoare imensă şi am fost foarte afectată, foarte mişcată", a mai spus aceasta.

Healy a contribuit major la adoptarea legii din 2003 care permite ca bordelurile şi prostituatele să activeze legal. Prostituatele beneficiază de drepturi în ceea ce priveşte sănătatea şi securitatea la locul de muncă.

Guvernul din Noua Zeelandă acordă aceste titluri de două ori pe an, de Anul Nou şi de ziua oficială a reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii. 21 aprilie 1926 este data de naştere a reginei Elizabeth a II-a, însă suverana britanică mai are o aniversare oficială în luna iunie, tradiţional marcată printr-o ceremonie denumită "Trooping the Colour" ("Salutul Culorilor).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici