O funcţie pentru Word bazată pe inteligenţă artificială, lansată de Microsoft. Ce aduce nou

O nouă caracteristică a programului Word, din suita Office a Microsoft, urmăreşte îmbunătăţirea elementelor de scriere, dincolo de obişnuitele corecţii gramaticale, transmite BBC.

945 afișări
Imaginea articolului O funcţie pentru Word bazată pe inteligenţă artificială, lansată de Microsoft. Ce aduce nou

„Ideas”, o caracteristică pentru Word bazată pe inteligenţă artificială este lansată de Microsoft. Ce aduce nou (Imagine: pixabay.com)

„Ideas”, un instrument bazat pe inteligenţă artificială, introdus iniţial în programul PowerPoint, va fi adaptat şi pentru Word, potrivit anunţului făcut de către dezvoltatorul Microsoft, în cadrul unei conferinţe ce a avut loc în Seattle.

Deşi funcţiile Word includ deja corectarea greşelilor gramaticale, Ideas aduce elemente în plus. Noul instrument va determina timpul necesar citirii documentului, sugerând totodată sinonime şi fraze alternative, pentru a face scrierea mai concisă, precum şi reformulări ale enunţurilor lipsite de sens.

Instrumentul va fi bazat pe cloud, fiind disponibil iniţial doar pentru utilizatorii Word Online. O versiune pilot a Ideas va fi lansată în luna iunie, urmând ca varianta amplă să fie disponibilă începând cu toamna acestui an.

„Pe măsură ce inteligenţa artificială devine din ce în ce mai complexă, aceasta poate contribui la mai mult, din punct de vedere al scrierii, decât la simpla corectare a greşelilor gramaticale”, au declarat reprezentanţii Microsoft.

Recent, Google a anunţat lansarea propriului instrument de scriere bazat pe inteligenţă artificială, pentru Google Docs, despre care a afirmat că ar face mai mult decât o verificare a greşelilor gramaticale, fiind capabil să detecteze „nuanţe” în exprimare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici