O nouă pastilă contraceptivă, destinată bărbaţilor, a trecut cu succes o serie de teste de siguranţă

O nouă pastilă contraceptivă creată pentru bărbaţi a trecut cu succes de o serie de teste de siguranţă şi tolerabilitate, relatează BBC.

5117 afișări
Imaginea articolului O nouă pastilă contraceptivă, destinată bărbaţilor, a trecut cu succes o serie de teste de siguranţă

Pastile contraceptive pentru bărbaţi au trecut testele de siguranţă umană

Potrivit cercetătorilor de la două instituţii care testează pastilele contraceptive, atunci când un grup de bărbaţi sănătoşi a folosit zilnic pilulele, acestea au produs răspunsuri hormonale consistente cu eficienţa contraceptivă.

Pastila contraceptivă, care încă se află în faza experimentală, este numită 11-beta-methyl-19-nortestosterone dodecylcarbonate, sau mai pe scurt, 11-beta-MNTDC. În componenţa sa, se află testosteron modificat care îşi combină activitatea cu hormoni masculini, precum androgen, dar şi progesteron.

Două întrebări esenţiale legate de efectul medicamentului

Medicul Christina Wang, de la institutul de cercetare din Los Angeles (LA BioMed) al centrului medical din cadrul Universităţii UCLA, spune printr-un comunicat că „rezultatele sugerează că pastila, care combină două activităţi hormonale, va reduce producţia de spermă, dar în acelaşi timp va păstra libido-ul”.

În studiu au fost implicaţi 30 de bărbaţi sănătoşi, acestora administrându-se o doză sau două din 11-beta-MTNDC, în timp ce 10 participanţi au primit medicamentele cu efect placebo, timp de 28 de zile. 14 bărbaţi au luat 200 miligrame, iar 16 bărbaţi au primit 400 miligrame. 

Pastila ar fi o metodă contraceptivă nouă, pe lânge cele disponibile deja pentru bărbaţi precum prezervativele şi vasectomia.

Cu toate acestea, medicii susţin că va dura încă 10 ani până când pastilele vor ajunge pe piaţă.

Efectele pastilelor sunt însă reversibile după încetarea tratamentului. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici