O nouă plângere împotriva lui Galliano, pentru comentarii antisemite

John Galliano se confruntă cu o nouă plângere din cauza unor declaraţii cu caracter antisemit pe care le-ar fi făcut anul trecut, acuzaţia venind după ce designerul a fost arestat, săptămâna trecută, la Paris, pentru o acţiune similară, scrie Le Parisien.

19 afișări
Imaginea articolului O nouă plângere împotriva lui Galliano, pentru comentarii antisemite

O nouă plângere împotriva lui Galliano, pentru comentarii antisemite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit informaţiilor din cotidianul francez, o tânără a mers, vineri după amiază, la comisariatul din arondismentul III Paris pentru a denunţa nişte comentarii cu caracter antisemit pe care le-ar fi făcut John Galliano în octombrie 2010. Acesta şi-ar fi bătut joc de aspectul ei fizic, înainte de a profera insulte antisemite la adresa ei.

"Ea a spus că a fost surprinsă de atitudinea lui John Galliano, care a jignit-o fără a avea vreun motiv. De asemenea, aceasta a spus că stilistul părea a fi în stare de ebrietate", a declarat pentru cotidianul francez o sursă care cunoaşte dosarul respectiv.

Această nouă plângere va fi arătată luni după amiază lui John Galliano. Avocatul artistului a declarat, duminică, pentru publicaţia franceză, că nu este la curent cu problema. Femeia a spus că nu a făcut plângere la momentul respectiv deoarece creatorul era sub influenţa băuturilor alcoolice. Aflând, însă, de altercaţia similară de joi, s-a hotărât să depună o plângere oficială.

John Galliano - care a fost arestat joi, la Paris, după o altercaţie cu un cuplu, ce l-a acuzat de insulte cu caracter antisemit şi rasist -, a fost suspendat în aceeaşi zi din funcţia de director de creaţie al casei Dior, a anunţat compania de modă.

"Casa Dior îşi afirmă, cu cea mai mare tărie, politica sa de toleranţă zero faţă de orice lucru cu caracter antisemit sau rasist. În aşteptarea rezultatelor anchetei, Christian Dior l-a suspendat din toate funcţiile pe John Galliano", a anunţat preşedintele-director general al Dior, Sidney Toledano, într-un comunicat.

Potrivit primelor informaţii, creatorul a jignit un cuplu aflat, joi seară, pe terasa unei cafenele din Marais, în centrul capitalei franceze.

Potrivit cuplului, intervievat de postul de radio Europe 1, creatorul ar fi strigat: "Dirty jewish face, you should be dead" (un nenorocit de evreu, ar trebui să fii mort) şi "Fucking Asian bastard, I will kill you" (nenorocit de bastard asiatic, te voi omorî).

Avocatul lui John Galliano, care era în stare de ebrietate în momentul arestării, a negat aceste informaţii. "A fost o altercaţie, Galliano a fost agresat verbal, dar în niciun moment nu au fost rostite astfel de insulte. Avem de altfel martori în acest sens", a spus avocatul Stéphane Zerbib.

Arestat imediat de poliţie, creatorul a fost condus la un comisariat parizian din arondismentul 8. În urma testelor, s-a stabilit că avea o concentraţie de 1,1 mg/ litru alcool pur în aerul expirat.

Creatorul de modă, care este subiectul a două plângeri în această chestiune, a fost eliberat provizoriu, au precizat aceleaşi surse.

În vârstă de 50 de ani, designerul britanic John Galliano a fost numit director de creaţie al casei Dior (grupul LVMH) în 1996. S-a impus ca unul dintre cei mai inventivi şi strălucitori designeri, inspirându-se din istorie şi din călătoriile în jurul lumii. Din 1999, el coordonează ansamblul liniilor feminine ale Dior, dar şi colecţiile de marochinerie şi imaginea mărcii. În paralel, el lucrează la propriile colecţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici