O pereche de CIZME bune este indispensabilă iarna. O echipă de arheologi a găsit una într-un loc total neaşteptat

Scheletul unui bărbat, care a trăit acum 500 de ani, a fost găsit în nămolul din fluviul Tamisa. Spre surprinderea arheologilor, în picioarele acestuia se găsea o pereche de cizme de piele „practic intacte”.

26108 afișări
Imaginea articolului O pereche de CIZME bune este indispensabilă iarna. O echipă de arheologi a găsit una într-un loc total neaşteptat

O pereche de CIZME bune este indispensabilă iarna. O echipă de arheologi a găsit una într-un loc total neaşteptat

Descoperirea a fost făcută în Bermondsey, sudul Londrei, de arheologi care lucrează pe şantierul unui nou sistem de canalizare, transmite CNN. 

În urmă cu cinci secole, pielea era un material scump, iar oamenii de rând nu erau, de obicei, înmormântaţi cu cizme de o asemenea calitate.

Cel mai probabil, bărbatul a murit în urma unui accident. E posibil, potrivit cercetătorilor, ca scheletul să fie cel al unui marinar care avea mai puţin de 35 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici