O persoană transsexuală este „în stare de şoc” după o experienţă neplăcută avută la îmbarcarea într-un avion

Lenore Herrem se pregătea să se îmbarce din Cagliari, Italia, cu destinaţia Saskatoon, Canada, când un angajat al companiei aeriene WestJet a spus în public faptul că este o persoană transsexuală.

9332 afișări
Imaginea articolului O persoană transsexuală este „în stare de şoc” după o experienţă neplăcută avută la îmbarcarea într-un avion

O persoană transsexuală este „în stare de şoc” după o experienţă neplăcută avută la îmbarcarea într-una vion

Potrivit lui Herrem, angajata de la poarta de îmbarcare a fost „supărată şi confuză” când i-a arătat actul de identitate. Lenore se prezintă ca fiind femeie, dar în acte apare ca bărbat. Totodată, fotografia din actul de identitate al lui Herrem, eliberat acum cinci ani, este a unui bărbat, transmite CBC.

Femeia de la poarta de îmbarcare a văzut că persoana din imagine nu este chiar aceeaşi cu cea din faţa sa şi a spus, cu voce tare: „Nu se potroivesc!”. Colegul ei şi-a dat seama care este situaţia şi i-a spus, discret: „Ba da, se potrivesc”. Apoi, angajata WestJet a făcut o serie de declaraţii care au puso-o pe Herrem  într-o situaţie penibilă. Printre acestea se numără: „Eşti sigură că nu numele tău de femeie a fost introdus în computer?”.

„M-am simţit vulnerabilă, minimalizată”, a declarat Herrem.

După ce incidentul s-a viralizat, compania WestJet şi-a cerut public scuze şi a anunţat că va deschide o anchetă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici