O pictură cu Romeo şi Julieta, cea mai romantică operă de artă din Marea Britanie

O pictură care îi prezintă pe Romeo şi Julieta, realizată în 1884 de artistul Bernard Frank Dicksee, a fost votată cea mai romantică operă de artă din Marea Britanie.

1679 afișări
Imaginea articolului O pictură cu Romeo şi Julieta, cea mai romantică operă de artă din Marea Britanie

O pictură cu Romeo şi Julieta, cea mai romantică operă de artă din Marea Britanie (Imagine: www.dailymail.co.uk)

Deşi se spune că romantismul este mort în epoca modernă, iată că acest sondaj realizat cu prilejul Valentine's Day (14 februarie) arată că inimile oamenilor tânjesc încă după el, potrivit dailymail.co.uk.

Tabloul care prezintă un sărut furat între cele mai cunoscute personaje romantice din toate timpurile a fost votat ca fiind cea mai romantică operă de artă din Marea Britanie, în urma unui sondaj realizat de Art Fund pentru a marca Valentine's Day.

Experţii susţin că acest tablou cu Romeo şi Julieta, realizat în ulei de artistul englez Frank Bernard Dicksee în 1884, continuă să fie popular deoarece toţi oamenii tânjesc după "pasiune şi fidelitate".

Tabloul prezintă cuplul shakespearian sărutându-se după noaptea nunţii, părând că nu realizează că acesta este ultimul său sărut.

"Pictura lasă impresia că, deşi moartea este aproape, iubirea nu va muri niciodată. Romantismul este un vis care încă sălăşluieşte în inimile a milioane de persoane", a declarat criticul de artă Godfrey Barker.

Tabloul, care poate fi admirat la Southampton City Art Gallery, a primit 71% din voturi la sondajul organizat de Art Fund cu prilejul Zilei Îndrăgostiţilor.

Pe locul al doilea în clasament s-a situat sculptura lui Auguste Rodin "Sărutul/ The Kiss" - de la Turner Contemporary din oraşul Margate (Kent, Marea Britanie).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici