O postare nesăbuită a costat-o pe Kim Kardashian peste un milion de dolari

Kim Kardashian a plătit autorităţilor de reglementare din SUA peste un milion de dolari, pentru a soluţiona pe cale amiabilă cazul în care a fost acuzată că promovează criptomonede pe Instagram.

894 afișări
Imaginea articolului O postare nesăbuită a costat-o pe Kim Kardashian peste un milion de dolari

O postare nesăbuită a costat-o pe Kim Kardashian peste un milion de dolari

Vedeta TV, influencer şi antreprenor, a cărei „valoare” este estimată la 1,8 miliarde de dolari, a fost de acord să achite Comisiei pentru Valori Mobiliare şi Burse din SUA 1,26 milioane de dolari pentru a soluţiona cazul, notează The Guardian.

Ea ar fi fost plătită cu 250.000 de dolari pentru a posta pe Instagram, în iunie anul trecut, despre EMAX, un token creat şi vândut de compania de cryptomonede EthereumMax. Kardashian i-a întrebat pe cei 220 de milioane de urmăritori Instagram de atunci: "Sunteţi în crypto????". Postarea avea şi un link către site-ul EthereumMax.

Kardashian nu a dezvăluit plata primită, ceea ce reprezeintă o încălcare a legilor federale privind valorile mobiliare, a declarat SEC.

"Acest caz ne reaminteşte că, atunci când celebrităţile sau persoanele cu influenţă susţin oportunităţi de investiţii, inclusiv titluri de valoare din criptomonede, nu înseamnă că acele produse sunt potrivite pentru toţi investitorii", a declarat Gary Gensler, şeful SEC.

Kardashian, care are peste 330 de milioane de urmăritori pe Instagram, a fost de acord să nu promoveze active crypto timp de trei ani şi să coopereze cu SEC.

Cu toate acestea, ea nu a recunoscut şi nici nu a negat constatările autorităţii de reglementare.

"Kardashian a cooperat pe deplin cu SEC încă de la început şi rămâne dispusă să facă tot ce poate pentru a ajuta SEC în această chestiune", a declarat un avocat care o reprezintă pe vedetă: "Ea a vrut să încheie această problemă pentru a evita o dispută prelungită. Acordul la care a ajuns cu SEC îi permite să facă acest lucru, astfel încât să poată merge mai departe cu numeroasele sale afaceri diferite".

Anul trecut, Charles Randell, pe atunci preşedinte al Autorităţii de Conduită Financiară din Marea Britanie (FCA), a criticat-o pe Kardashian într-un discurs după postarea respectivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici