O replică din ciocolată a Marelui Zid chinezesc, lungă de 10 metri, realizată în China

O replică din ciocolată a Marelui Zid chinezesc, lungă de 10 metri, a fost realizată de o echipă de cofetari chinezi, la Beijing, acţiunea făcând parte dintr-o campanie de promovare a consumului acestui desert în rândul chinezilor.

37 afișări
Imaginea articolului O replică din ciocolată a Marelui Zid chinezesc, lungă de 10 metri, realizată în China

O replică din ciocolată a Marelui Zid chinezesc, lungă de 10 metri, realizată în China

Zidul a fost realizat din cărămizi din ciocolată neagră şi albă şi va fi unul dintre punctele de atracţie de la expoziţia World Chocolate Wonderland, care va fi deschisă luna aceasta la Beijing.

Cofetarul Wang Qilu a declarat că versiunea Marelui Zid chinezesc realizată de el a necesitat cunoştinţe de inginerie, având la unul din capete o porţiune care pare că se prăbuşeşte, la fel ca originalul. De asemenea, acesta a trebuit să se asigure că "materialele de construcţie" nu se topesc.

Circa 80 de tone de ciocolată au fost utilizate pentru acest monument, care include şi o mini-armată de 560 de replici din ciocolată ale faimoşilor războinici de teracotă, aşezaţi pe un strat de fulgi de ciocolată.

Managerul general al expoziţiei, Tina Zheng, speră că evenimentul va impulsiona consumul de ciocolată pe piaţa chineză. "Istoria ciocolatei în China nu este atât de lungă, comparativ cu Vestul, unde aceasta este la fel de banală ca laptele sau fructele", a spus aceasta.

"În China, ciocolata este o specialitate sau ceva destinat copiilor, în general, nu este foarte cunoscută", a mai spus ea.

Producători de ciocolată locali şi străini vor lua parte la această expoziţie, a mai spus managerul evenimentului.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici